ЛЕ: И браво и штета! Воша добила, али...

Новосађани за седам дана у Словачкој бране гол предности са Карађорђа. . .  Воша победила, али се и убола на "Руже"! Новосадски црвено-бели уписали победу на почетку евро-квалификација захваљујући головима Филипа Малбашића, али је потпуно славље покварио погодак Ружомберока у финишу меча - 2:1 (2:0).

Фудбал 29.06.2017 | 22:00
ЛЕ: И браво и штета! Воша добила, али...
Успешан старт Војводине, али уз примљен гол!

У првој такмичарској утакмици сезоне, ни месец дана откако је Радослав Батак обавио прозивку, "стара дама" је уписала победу на свом "Карађорђу" савладавши словачки Ружомберок у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Словачке "Руже", како је надимак Ружомберока, "секао" је најбољи стрелац Војводине из прошле сезоне Филип Малбашић сјајним головима у 8. и 21. минуту.

Али...

Потпуно славље у Новом Саду "упропастио" је Данијел у 81. минуту када је смањио резултат.

Реванш је на програму за седам дана у Словачкој, а резултат првог меча даје наду "лалама" да ће у наредној рунди на север Европе одакле већ норвешки Бран ослушкује име свог наредног противника.

Добро је, могло је боље, а морало је с много више концентрације у финишу! И да се разумемо, замерке су ту само због резултата! Војводина јесте славила у првом мечу 1. кола квалификација за Лигу Европе против словачког Ружомберока (2:1), међутим, остаје жал што је примила гол код куће и практично преполовила шансе за пласман у наредну рунду. 

Има нешто у том Новом Саду. Није баш најфудбалскија средина на свету, али последњих година, иначе питоме Лале, добију неку агресивну црту на лицу кад изађу у Европу. Тако је почела и ова нова европска одисеја, иако је Војводина у њу ушла после одласка неколицине најбољих играча, финансијски пољуљана, бар на први поглед слабија него лане... Али све се то заборавило кад је судија дао знак за почетак сусрета. Онда је Воша заиграла. Онда сеФилип Малбашић претворио у предатора.

Крилни фудбалер који је прошлог лета постигао 16 и наместио још шест голова за новосадску Стару даму - због чега се некад запитамо како то да га још није капарисао неки богати европски клуб - исписао је сценарио за ноћ која ће се препричавати у Новом Саду. Две мајсторије својствене само школованим и надпросечно талентованим играчима. 

Играо се осми минут када је некадашњи фудбалер Хофенхајма и Партизана разгалио срца не великог броја навијача на Карађорђу. Севнула је десница са двадесетак метара, полуволеј правац у ракље гола словачког тима. Прелеп гол, за европску ризницу, за памћење и ТВ шпице.

Малбашић је нешто слично, чак са сличне позиције, покушао да понови у 21. минуту. Није тако добро захватио лопту, али био је јако прецизан ударац и лопта се између ноге голмана Ружомберока и стативе ушуњала у мрежу - 2:0.

Чињеница да је Воша играла са тројицом младих момака који заједно имају 90 минута у Суперлиги - Немања Суботић, Александар Месаровић и Џенан Бурековић - додтано је давала на значају оваквом резултату у првом првом полувремену, током код, приде, гости нису упутили ниједан ударац у оквир гола Роцкова. Надмоћни су били једино у поседу лопте...

Али нажалост, Новосађани нису сачували великих 2:0. У 55. минуту Богдан Планић је тукао право у голмана Ружомберока са пет метара, да би у 73. стрела Трујића прозујала поред стативе. И онда, како то јелте обично бива - казна. Ту своју надмоћ у поседу гости су успели да материјализују у 81. минуту. Један једини пут вечерас Роцков је остао на кривој нози и Ерик Данијел био је неумољив - 2:1. 

ВОЈВОДИНА - РУЖОМБЕРОК 2:1 (2:0)
/Малбашић 8, 21 - Данијел 81/

Нови Сад.
Стадион: Карађорђе.
Гледалаца: 
Судија: Халил Умут (Турска).

Војводина (4-2-3-1): Роцков - Лакићевић, Планић, Ковачевић, Бурековић - Јованчић, Вукасовић - Трујић, Месаровић, Суботић - Малбашић

Ружомберок (4-3-3): Мацик - П. Масло, Ј. Масло, Мених, Купец - Козе, Кохан, Сапара - Данијел, Лачни, Андрезли.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар