LE: I bravo i šteta! Voša dobila, ali...

Novosađani za sedam dana u Slovačkoj brane gol prednosti sa Karađorđa. . .  Voša pobedila, ali se i ubola na "Ruže"! Novosadski crveno-beli upisali pobedu na početku evro-kvalifikacija zahvaljujući golovima Filipa Malbašića, ali je potpuno slavlje pokvario pogodak Ružomberoka u finišu meča - 2:1 (2:0).

Fudbal 29.06.2017 | 22:00
LE: I bravo i šteta! Voša dobila, ali...
Uspešan start Vojvodine, ali uz primljen gol!

U prvoj takmičarskoj utakmici sezone, ni mesec dana otkako je Radoslav Batak obavio prozivku, "stara dama" je upisala pobedu na svom "Karađorđu" savladavši slovački Ružomberok u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slovačke "Ruže", kako je nadimak Ružomberoka, "sekao" je najbolji strelac Vojvodine iz prošle sezone Filip Malbašić sjajnim golovima u 8. i 21. minutu.

Ali...

Potpuno slavlje u Novom Sadu "upropastio" je Danijel u 81. minutu kada je smanjio rezultat.

Revanš je na programu za sedam dana u Slovačkoj, a rezultat prvog meča daje nadu "lalama" da će u narednoj rundi na sever Evrope odakle već norveški Bran osluškuje ime svog narednog protivnika.

Dobro je, moglo je bolje, a moralo je s mnogo više koncentracije u finišu! I da se razumemo, zamerke su tu samo zbog rezultata! Vojvodina jeste slavila u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovačkog Ružomberoka (2:1), međutim, ostaje žal što je primila gol kod kuće i praktično prepolovila šanse za plasman u narednu rundu. 

Ima nešto u tom Novom Sadu. Nije baš najfudbalskija sredina na svetu, ali poslednjih godina, inače pitome Lale, dobiju neku agresivnu crtu na licu kad izađu u Evropu. Tako je počela i ova nova evropska odiseja, iako je Vojvodina u nju ušla posle odlaska nekolicine najboljih igrača, finansijski poljuljana, bar na prvi pogled slabija nego lane... Ali sve se to zaboravilo kad je sudija dao znak za početak susreta. Onda je Voša zaigrala. Onda seFilip Malbašić pretvorio u predatora.

Krilni fudbaler koji je prošlog leta postigao 16 i namestio još šest golova za novosadsku Staru damu - zbog čega se nekad zapitamo kako to da ga još nije kaparisao neki bogati evropski klub - ispisao je scenario za noć koja će se prepričavati u Novom Sadu. Dve majstorije svojstvene samo školovanim i nadprosečno talentovanim igračima. 

Igrao se osmi minut kada je nekadašnji fudbaler Hofenhajma i Partizana razgalio srca ne velikog broja navijača na Karađorđu. Sevnula je desnica sa dvadesetak metara, poluvolej pravac u raklje gola slovačkog tima. Prelep gol, za evropsku riznicu, za pamćenje i TV špice.

Malbašić je nešto slično, čak sa slične pozicije, pokušao da ponovi u 21. minutu. Nije tako dobro zahvatio loptu, ali bio je jako precizan udarac i lopta se između noge golmana Ružomberoka i stative ušunjala u mrežu - 2:0.

Činjenica da je Voša igrala sa trojicom mladih momaka koji zajedno imaju 90 minuta u Superligi - Nemanja Subotić, Aleksandar Mesarović i Dženan Bureković - dodtano je davala na značaju ovakvom rezultatu u prvom prvom poluvremenu, tokom kod, pride, gosti nisu uputili nijedan udarac u okvir gola Rockova. Nadmoćni su bili jedino u posedu lopte...

Ali nažalost, Novosađani nisu sačuvali velikih 2:0. U 55. minutu Bogdan Planić je tukao pravo u golmana Ružomberoka sa pet metara, da bi u 73. strela Trujića prozujala pored stative. I onda, kako to jelte obično biva - kazna. Tu svoju nadmoć u posedu gosti su uspeli da materijalizuju u 81. minutu. Jedan jedini put večeras Rockov je ostao na krivoj nozi i Erik Danijel bio je neumoljiv - 2:1. 

VOJVODINA - RUŽOMBEROK 2:1 (2:0)
/Malbašić 8, 21 - Danijel 81/

Novi Sad.
Stadion: Karađorđe.
Gledalaca: 
Sudija: Halil Umut (Turska).

Vojvodina (4-2-3-1): Rockov - Lakićević, Planić, Kovačević, Bureković - Jovančić, Vukasović - Trujić, Mesarović, Subotić - Malbašić

Ružomberok (4-3-3): Macik - P. Maslo, J. Maslo, Menih, Kupec - Koze, Kohan, Sapara - Danijel, Lačni, Andrezli.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar