Србија добила нову владу

Ана Брнабић и министри положили су заклетву вечерас у 20 сати.

Србија 29.06.2017 | 21:03
Србија добила нову владу
Председница парламента Маја Гојковић прочитала је текст заклетве, које су потом поновили Ана Брнабић и министри изнове владе. Потом је уследио аплауз у Скупштини Србије.

Текст заклетве гласи:

"Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије".

Полагању заклетве су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, градоначелник Београда Синиша Мали, председник скупштине града Никола Никодијевић, представници правосуђа, органа Републике Србије, представници Војске Србије, полиције.

Свечаном чину су присуствовали и представници независних регулаторних тела, традиционалних цркава и верских заједница, представници дипломатског кора и друге личности из јавног и културног живота Србије.

После полагања заклетве, хор је извео химну Србије "Боже правде", а испред Скупштине Србије постројена је почасна града Војске Србије.

Скупштина Србија претходно је данас дала је поверење Ани Брнабић и гласала за нову Владу Србије.

Скупштина је прихватила предлог председнице парламента Маје Гојковић да се гласа јавно, прозивањем посланика.

За нову владу Србије гласало 157 посланика. Против је било 55, уздржаних није било, а одсутних је било 37.

Против су, као што је раније и најавио, гласали Драган Марковић Палма и пет посланика његове странке Јединствена Србија. Чим је гласао против, Драган Марковић је отишао из парламента.

Ово је 15. влада од увођења вишестраначког система у Србији. 

У Скупштини Србије претходно је одржана седница на којој се расправљало о избору нове владе и експозеу Ане Брнабић.

(Агенције)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драгутин

29.06.2017 20:47

Ту је владу саставио МИ6,мош мислити колко је то добра влада,а народ се не пита ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

30.06.2017 04:04

А јој заклетве па зар није јасно свим србима да од те заклетве нема ниста и да це радити све против Србије Косово је дрзава па то зна и птица на грани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.06.2017 04:17

Цуј текст заклетве.Оцување Косова и Метохије.хехе Оцување нецега гдје је постало Медјународно призната Дрзава Косово.Мислим па и птице на грани знају да је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки.

30.06.2017 08:57

30% гејови у Влади.Али су сви остали прикривени осим премијерке Ане и министра Вање Удовицица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.07.2017 07:02

Не само сто је геј влада вец и све го криминалац до криминалца. Поред толико афера о којима се данима брујало у медијима сад су јос и министри. Еј па Вулин цега је он министар. Да није мозда министар мрзње и нетрпељивости према другима и другацијим. Земљо отвори се и све а бас све нас прогутај .