Камен темељац за "Делта планет"

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик и Дејан Јеремић, виши потпредсједник за оперативне послове "Делта холдинга", положили су данас у Бањалуци камен темељац за изградњу тржног центра "Делта планет".

Република Српска 29.06.2017 | 17:14
Камен темељац за "Делта планет"
Додик је истакао да ће у изградњу овог тржног центра бити уложено 70 милиона евра.

"Ово је једна велика инострана инвестиција, мада долази из Србије. Задовољан сам чињеницом да су испуњене све претпоставке и формалности за овај посао и да данас почиње градња, која ће довести до тога да се крајем идуће године, а прије избора, отвори овај шопинг-мол", рекао је Додик.

Виши потпредсједник за оперативне послове "Делта холдинга" Дејан Јеремић је оцијенио да је ово значајан дан за "Делту" јер овим шири пословање у региону.

"То је стратешки дио нашег пословања, а данашње отварање градилишта у Бањалуци и постаљање камена темељца само је потврда тог опредељења да будемо регионални лидер у овој области", рекао је Јеремић.

Он је изразио задовољство што ће "Делта холдинг" изградњом шопинг-мола омогућити Бањалучанима и људима из региона мјесто за дружење, забаву и куповину одређених брендова који на овдашњем тржишту нису присутни.

Јеремић је додао да ће сваког дана на градилишту радити најмање 500 људи.

Градоначелник Игор Радојичић навео је да Бањалука и изградњом овог објекта добија обрисе трговинског, угоститељског и туристичког центра у који ће још више долазити грађани из цијелог региона.

"Изузетно је важно отварање оволиког броја радних мјеста и са неколико оваквих инвестиција ријешили бисмо проблем великог броја незапослених", рекао је Радојичић.

Шопинг-мол имаће површину од 62.500 метара квадратних, од чега ће 30.200 метара квадратних бити за издавање. Тржни центар налазиће се на углу Улице олимпијских побједника и Булевара српске војске. У склопу овог мола наћи ће се свјетски познати брендови, од којих се неки и први пут представљају на овом тржишту, затим велики биоскоп на 1.500 метара квадратних са пет биоскопских сала, супермаркет, дио са ресторанима и око 1.000 паркинг мјеста.

(Вијести.ба / РТРС)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Пензије

29.06.2017 15:44

Хвала вам сто правите тај Центар инаце небих знао гдје би своју пензију од 75 КМ потросио....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

29.06.2017 16:24

Коме отварас, знаш ли да хљеба нема народ сем они из административне управе,а посебно возачи.

Name

Ре

29.06.2017 16:32

Јесил ти иста и радио ха ха...

Name

Ре

29.06.2017 19:36

По информацијама из Србије Делта је зауставила одредена инвестирања због финанциских потескоца,а њеном власнику пријети затворска казна због привредног криминала.а о угледу код власти Србије беспредметно је разговарати.У све велике привредне афере у Републици Српској умјесани су Бизмисмени из Србије везани за одредене политицке опције .Унис Дервента 400 милиона марака Томиц и екипа,Боска Бањалука педесетак милиона Дуриц Мисковиц ,Алумина ,Рудници боксита Сребреница и да не набрајамо даље.Пресједник дрзаве полазе камен темељац инвеститору који је судузаник ИРБ Републике Српске и сауцесник криминалне приватизације.Ако је процесуирање Мисковица симбол борбе против корупције у Србији каква се порука саље његовим фаворизовањем у Р.Српској или је то сто се десава у Србији Вуцицева представа за народ.Пуно питања мало одговора а будуци на економску ситуацију у Рс и празним локалима у Господској Улици и вјероватно јос једним промасеним пројектом и јос једном потенцијалном рупом овај пут мало даље од центра града.

Name

Дил

29.06.2017 15:58

Пазите, све што је Миле каменовао и отварао, све је пропало: Певец, Меркатор, Еурохерц, Конзум, а ево сад и Делта. Додуше Делта се још држи али нам је још у свежем сећању транге-франге аранжман Мишковић-Ђурић-Боска и покровитељ Додик. Тај куд прође трава не ниче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурза

29.06.2017 20:09

Када неки пропадну тек тада неки зараде. Капитализам је суров,нема милости.

Name

бомбардер

29.06.2017 16:03

Блокирали сте домаце инвеститоре због Мисковица. Мудро нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЕ

29.06.2017 16:22

Ако им нестане уговор, као у слуцају Боске, ста це онда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У следецем број

29.06.2017 16:22

После успесне сарадње око Боске логицан је био наставак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

29.06.2017 17:33

Шопиг мол црпи готов новац из државw. Од такве инвестиције нема никакве добити осим што ће се запослити пар стотина радника блиских режиму. Отвори ти фабрику, погон који производи нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

29.06.2017 20:20

Апсолутно нетацно, поред тога сто це бити запослено 500 радника на изградњи, користице се и градјевински материјал из Републике Српске! Такодје домаци добављаци и производјаци це пласирати своје производе у новоизградјени центар!Отворице се 2500 нових радних мјеста.

Name

Циркус

29.06.2017 21:12

Па који други страни инвеститор улазе овде сем Србије. Нико зив. И они да неце имат користи неби ни они.

ОДГОВОРИТЕ