Kamen temeljac za "Delta planet"

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik i Dejan Јeremić, viši potpredsjednik za operativne poslove "Delta holdinga", položili su danas u Banjaluci kamen temeljac za izgradnju tržnog centra "Delta planet".

Republika Srpska 29.06.2017 | 17:14
Kamen temeljac za "Delta planet"
Dodik je istakao da će u izgradnju ovog tržnog centra biti uloženo 70 miliona evra.

"Ovo je jedna velika inostrana investicija, mada dolazi iz Srbije. Zadovoljan sam činjenicom da su ispunjene sve pretpostavke i formalnosti za ovaj posao i da danas počinje gradnja, koja će dovesti do toga da se krajem iduće godine, a prije izbora, otvori ovaj šoping-mol", rekao je Dodik.

Viši potpredsjednik za operativne poslove "Delta holdinga" Dejan Јeremić je ocijenio da je ovo značajan dan za "Deltu" jer ovim širi poslovanje u regionu.

"To je strateški dio našeg poslovanja, a današnje otvaranje gradilišta u Banjaluci i postaljanje kamena temeljca samo je potvrda tog opredeljenja da budemo regionalni lider u ovoj oblasti", rekao je Јeremić.

On je izrazio zadovoljstvo što će "Delta holding" izgradnjom šoping-mola omogućiti Banjalučanima i ljudima iz regiona mjesto za druženje, zabavu i kupovinu određenih brendova koji na ovdašnjem tržištu nisu prisutni.

Јeremić je dodao da će svakog dana na gradilištu raditi najmanje 500 ljudi.

Gradonačelnik Igor Radojičić naveo je da Banjaluka i izgradnjom ovog objekta dobija obrise trgovinskog, ugostiteljskog i turističkog centra u koji će još više dolaziti građani iz cijelog regiona.

"Izuzetno je važno otvaranje ovolikog broja radnih mjesta i sa nekoliko ovakvih investicija riješili bismo problem velikog broja nezaposlenih", rekao je Radojičić.

Šoping-mol imaće površinu od 62.500 metara kvadratnih, od čega će 30.200 metara kvadratnih biti za izdavanje. Tržni centar nalaziće se na uglu Ulice olimpijskih pobjednika i Bulevara srpske vojske. U sklopu ovog mola naći će se svjetski poznati brendovi, od kojih se neki i prvi put predstavljaju na ovom tržištu, zatim veliki bioskop na 1.500 metara kvadratnih sa pet bioskopskih sala, supermarket, dio sa restoranima i oko 1.000 parking mjesta.

(Vijesti.ba / RTRS)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Penzije

29.06.2017 15:44

Hvala vam sto pravite taj Centar inace nebih znao gdje bi svoju penziju od 75 KM potrosio....

ODGOVORITE
Name

Y

29.06.2017 16:24

Kome otvaras, znaš li da hljeba nema narod sem oni iz administrativne uprave,a posebno vozači.

Name

Re

29.06.2017 16:32

Jesil ti ista i radio ha ha...

Name

Re

29.06.2017 19:36

Po informacijama iz Srbije Delta je zaustavila odredena investiranja zbog financiskih poteskoca,a njenom vlasniku prijeti zatvorska kazna zbog privrednog kriminala.a o ugledu kod vlasti Srbije bespredmetno je razgovarati.U sve velike privredne afere u Republici Srpskoj umjesani su Bizmismeni iz Srbije vezani za odredene politicke opcije .Unis Derventa 400 miliona maraka Tomic i ekipa,Boska Banjaluka pedesetak miliona Duric Miskovic ,Alumina ,Rudnici boksita Srebrenica i da ne nabrajamo dalje.Presjednik drzave polaze kamen temeljac investitoru koji je suduzanik IRB Republike Srpske i saucesnik kriminalne privatizacije.Ako je procesuiranje Miskovica simbol borbe protiv korupcije u Srbiji kakva se poruka salje njegovim favorizovanjem u R.Srpskoj ili je to sto se desava u Srbiji Vuciceva predstava za narod.Puno pitanja malo odgovora a buduci na ekonomsku situaciju u Rs i praznim lokalima u Gospodskoj Ulici i vjerovatno jos jednim promasenim projektom i jos jednom potencijalnom rupom ovaj put malo dalje od centra grada.

Name

Dil

29.06.2017 15:58

Pazite, sve što je Mile kamenovao i otvarao, sve je propalo: Pevec, Merkator, Euroherc, Konzum, a evo sad i Delta. Doduše Delta se još drži ali nam je još u svežem sećanju trange-frange aranžman Mišković-Đurić-Boska i pokrovitelj Dodik. Taj kud prođe trava ne niče.

ODGOVORITE
Name

Burza

29.06.2017 20:09

Kada neki propadnu tek tada neki zarade. Kapitalizam je surov,nema milosti.

Name

bombarder

29.06.2017 16:03

Blokirali ste domace investitore zbog Miskovica. Mudro nema sta.

ODGOVORITE
Name

EE

29.06.2017 16:22

Ako im nestane ugovor, kao u slucaju Boske, sta ce onda?

ODGOVORITE
Name

U sledecem broj

29.06.2017 16:22

Posle uspesne saradnje oko Boske logican je bio nastavak.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

29.06.2017 17:33

Šopig mol crpi gotov novac iz državw. Od takve investicije nema nikakve dobiti osim što će se zaposliti par stotina radnika bliskih režimu. Otvori ti fabriku, pogon koji proizvodi nešto.

ODGOVORITE
Name

nnn

29.06.2017 20:20

Apsolutno netacno, pored toga sto ce biti zaposleno 500 radnika na izgradnji, koristice se i gradjevinski materijal iz Republike Srpske! Takodje domaci dobavljaci i proizvodjaci ce plasirati svoje proizvode u novoizgradjeni centar!Otvorice se 2500 novih radnih mjesta.

Name

Cirkus

29.06.2017 21:12

Pa koji drugi strani investitor ulaze ovde sem Srbije. Niko ziv. I oni da nece imat koristi nebi ni oni.

ODGOVORITE