Неуништива машина за голове - Џермејн Дефо!

Потписао до 2020. године! Зарадиће 24. 000. 000 евра! Свака част за ветерана који је и у 34-ој години један од најцењенијих голгетера на Острву.

Фудбал 01.07.2017 | 14:00
Неуништива машина за голове - Џермејн Дефо!
Можда има млађих, скупљих и атрактивнијих али ретко који енглески нападач може тренутно да се сматра бољим фудбалером од Џермејна Дефоа. Неуништиви ветеран ће у октобру напунити 35 година, али то му не смета да и даље буде један од најтраженијих голгетера на Острву.

О томе говори и данашњи трансфер који је направио. Дефо је потписао за Борнмут до лета 2020. године, а на југу Енглеске ће зарађивати 8.000.000 евра по сезони! Фантастичан уговор за ветерана који има 34 године, али који и даље немилосрдно решета мреже. У Борнмуту очигледно нису гледали његову кршетницу, већ их је занимао искључиво фудбалски квалитет и непролазна форма сјајног нападача.

Има ту и мало симболике. Дефо ће по истеку уговор са Борнмутом имати 37 година и вероватно ће заврти каријеру. Баш тамо где је и почео да гради фудбалско име. После 17 година се вратио у Борнмут где га памте по лепом, али и он памти колико му је значила сезона на Дин Корту када је дошао као талентовани 18-годишњак из Вест Хема на позајмицу и у дао 18 голова 29 утакмица.

Та сезона му је отворила врата првог тима Вест Хема у којем се изборио и за позив у репрезентацију Енглеске. Касније је играо за Тотенхем у три мандата, Портмсут, Торонто и Сандерленд у којем је прошле сезоне био једина светла тачка у очајној сезони Црних мачака.

Из Сандерленда долази као слободан играч у Борнмут пошто је имао такву клаузулу у случају испадања. То објашњава и висок уговор који ће имати на Дин Корту с обзиром да клуб није морао да плаћа обештећење. Поред Борнмута га је желео и Тони Пјулис у ВБА, али је ветеран решио да заврши каријеру тамо где се први пут чуло за њега... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар