Neuništiva mašina za golove - Džermejn Defo!

Potpisao do 2020. godine! Zaradiće 24. 000. 000 evra! Svaka čast za veterana koji je i u 34-oj godini jedan od najcenjenijih golgetera na Ostrvu.

Fudbal 01.07.2017 | 14:00
Neuništiva mašina za golove - Džermejn Defo!
Možda ima mlađih, skupljih i atraktivnijih ali retko koji engleski napadač može trenutno da se smatra boljim fudbalerom od Džermejna Defoa. Neuništivi veteran će u oktobru napuniti 35 godina, ali to mu ne smeta da i dalje bude jedan od najtraženijih golgetera na Ostrvu.

O tome govori i današnji transfer koji je napravio. Defo je potpisao za Bornmut do leta 2020. godine, a na jugu Engleske će zarađivati 8.000.000 evra po sezoni! Fantastičan ugovor za veterana koji ima 34 godine, ali koji i dalje nemilosrdno rešeta mreže. U Bornmutu očigledno nisu gledali njegovu kršetnicu, već ih je zanimao isključivo fudbalski kvalitet i neprolazna forma sjajnog napadača.

Ima tu i malo simbolike. Defo će po isteku ugovor sa Bornmutom imati 37 godina i verovatno će zavrti karijeru. Baš tamo gde je i počeo da gradi fudbalsko ime. Posle 17 godina se vratio u Bornmut gde ga pamte po lepom, ali i on pamti koliko mu je značila sezona na Din Kortu kada je došao kao talentovani 18-godišnjak iz Vest Hema na pozajmicu i u dao 18 golova 29 utakmica.

Ta sezona mu je otvorila vrata prvog tima Vest Hema u kojem se izborio i za poziv u reprezentaciju Engleske. Kasnije je igrao za Totenhem u tri mandata, Portmsut, Toronto i Sanderlend u kojem je prošle sezone bio jedina svetla tačka u očajnoj sezoni Crnih mačaka.

Iz Sanderlenda dolazi kao slobodan igrač u Bornmut pošto je imao takvu klauzulu u slučaju ispadanja. To objašnjava i visok ugovor koji će imati na Din Kortu s obzirom da klub nije morao da plaća obeštećenje. Pored Bornmuta ga je želeo i Toni Pjulis u VBA, ali je veteran rešio da završi karijeru tamo gde se prvi put čulo za njega... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar