За Санчеза 100 милиона? Много је...!

"Разговарамо о реконструисању и планирању будућности Бајерна. Онда то радимо тако што доводимо младе играче између 20 и 22 године", рекао први човјек Бавараца Ули Хенес.  Говори Ули Хенес: Или како ја кажем или никако! Не дам 100. 000. 000 евра за играча од 30 година! Политика форсирања младих, нова шанса Ренату Санчесу, боље две године да Бајерн освоји „само“ Бундеслигу, јер нема гаранција да ће узети Лигу шампиона.

Фудбал 01.07.2017 | 09:00
За Санчеза 100 милиона? Много је...!
Предсједник Бајерн Минхена Ули Хенес потврдио је да је његов клуб одустао од намјере да доведе сјајног чилеанског фудбалера Алексиса Санчеза (28) из Арсенала.

Хенес је нагласио да би било погрешно када би клуб платио 100 милиона евра за искусног играча.

Санчез има још само годину дана уговора с лондонским клубом и у посљедње вријеме је често спомињан његов прелазак у Бајерн или Манчестер сити. Хенес је изјавом за њемачке медије индиректно демантовао долазак Санчеза у редове њемачког шампиона.

"Разговарамо о реконструисању и планирању будућности Бајерна. Онда то радимо тако што доводимо младе играче између 20 и 22 године и опет постоје критичари. Али, не можете реконструисати тим довођењем играча од 29 или 30 година за 100 милиона евра. Или ћемо ићи с овим младим момцима, а онда морају имати прилику да играју, или нећемо", казао је Хенес и наставио:

"Потпуно подржавам ово што је до сада урађено, то је задовољавајуће и има смисла. Никлас Зиле, Себастијан Руди, Серж Гнабри и Корентин Толисо су играчи који имају огроман потенцијал за будућност."

Предсједник Бавараца је нагласио да је клуб спреман да истрпи младе играче и да ако треба наредне двије или три сезоне буде само шампион Њемачке, те да онда виде шта могу урадити на међународном нивоу.

Санчез је каријеру почео у Кобрелои из које је 2006. прешао у италијански Удинезе. Прве двије сезоне провео је на посудби у Коло-Колу и Ривер Плејту, а затим се наметнуо у Серији А.

Добре партије одвеле су га 2011. године у Барселону, одакле је након три сезоне прешао у Арсенал.

У дресу репрезентације Чилеа одиграо је 114 утакмица, а са 38 голова је најбољи стријелац националног тима свих времена.

Суштина је у једноставности. Као што су Бајернове боје црвена и бела, као што сваки дрес минхенског клуба стоји као саливен његовим фудбалерима, тако умивен освануо је данашњи Кикер на киосцима широм Немачке, с насловом који уместо сензационализма отркива смиреност.

И гађа у центар.

„Сад говори Ули Хенсес“.

Унутра: велики интервју са председником баварског гиганта, који се после две седмице одмора у Француској вратио на посао и навијачима поручио да не брину. Истовремено, да се не надају неком звучном  појачању, јер тако клуб са Алијанц арене неће да послује.

Ако је у блиској прошлости знао да искешира огроман новац за појачања из Бундеслиге (Роберт Левандовски, Марио Геце, Матс Хумелс, Мануел Нојер), у последње време је окренуо лист и посветио се прављењу тима на дуге стазе. А кад Ули Хенес каже „на дуге стазе“ онда тако и мисли.

„Подржавам све што је досад урађено, има смисла“, похвалио је сараднике из управе први човек клуба, после потрошених 90.500.000 евра на појачања.

То су Себастијан Руди (без обештећења) и Никлас Зуле (20.000.000 евра) из Хофенхајма (договорени још зимус), Серж Гнабри изу Вердера (8.000.000 евра), клупски рекорд је поставио Корентин Толисом из Лиона (41.500.000 евра), док је од Јувентуса откупљенКингсли Коман (21.000.00 евра).

НИко од њих није такво појачање да звечи, иако су медији баратали именима Марка Вератија, Алексиса Санчеза...

„Сви причају о стварању новог тима, о томе каква ће бити Бајернова будућност. Говоримо како доводимо младе играче, између 20 и 22 године, онда урадимо то што смо обећали и опет смо изложени критикама. Или ћемо ићи овуда куда сам зацртао форсирањем млађег кадра и давањем њима шансе да се покажу  или нећемо ићи тим путем“, одлучан је 65-годишњи функционер.

Утисак је да Хенеса љуте поједини коментари или навијачки захтеви, али он верује у поменуте момке.

„Зуле (21), Руди (27), Гнабри (21) и Толисо (22) су играчи огромног потенцијала. Као председник Управног одбора веома сам задовољан нашом трансфер политиком. Све што радимо - радимо брижљиво. Сви имају сјајну будућност“.

Међу играче који би тек требало да „надођу“ спада и 20-годишњи Ренато Санчес, прошлог лета ангажован из Бенфике. Општа је оцена да није оправдао 35.000.000 евра уложењих у његов трансфер. Још.

„Спреман сам да му дам још годину дана да се прилагоди животу у Минхену и очекивањима у Бајерну. Не можете да очекујете велике ствари од тако младог човека кад није одиграо три, четири утакмице под притиском. Са младим играчима морате пажљиво, да им дате више самопоуздања. Чак по цену да у наредне две године освојимо само Бундеслигу и да посматрамо шта се, мимо нас, дешава у Европи. Бар ћемо схватити шта нам је неопходно. У том случају ћемо проћи кроз транзицију и одвести Бајерн у будућност“.

Футуристичке речи, не и неоствариве, јер је реч о највећем клубу Немачке.

„Не можете да створите нов тим тако што ћете уложити 100.000.000 евра у трансфер играча који има 29 или 30 година. То није политика нашег клуба“ изричит је Ули Хенес, чиме је вероватно одбацио све претпоставке како би Алексис Санчез могао у Минхен. „Рекао сам једно да ако желимо да ојачамо постојећу екипу морамо да купимо најбоље играче на тржишту. Тешко је до таквих доћи. Ниједног тренутнак нисам рекао да ћемо то и урадити, јер не постоје гаранције да се улагањем великог новца може освојити Лига шампиона. Нико вам неће гарантовати пехар и ако потрошите 100.000.000 евра“.

Извор: мондо.ба/Анадолија/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар