И Срби крећу ка ЛЕ - да ли ће тамо и стићи?!

После Лиге шампиона, дошао је ред и на старт нове сезоне у Лиге Европе, односно новог покушаја српских клубова да се домогну групне фазе.

Фудбал 29.06.2017 | 17:00
И Срби крећу ка ЛЕ - да ли ће тамо и стићи?!
У првој рунди другог по квалитету европског такмичења Србија ће имати три представника – Црвену звезду, Војводину и Младост из Лучана.

Прва ће на терен Воша, која ће од 20 часова у Новом Саду дочекати Ружомберок из Словачке, док ће пола часа касније у Београду на траву стадиона 'Рајко Митић' изаћи црвено-бели и играчи малтежанске Флоријане.

У истом термину као и у главном граду Србије играће се и у Лучанима, а Младост ће имати на папиру најтежи посао пошто им у госте долази азербејџански Интер из Бакуа.

Звезда у дуел са Флоријаном улази у делимично реконструисаном саставу, са новим тренером Владаном Милојевићем, који истиче да ривал није аматерса екипа.

"Очекивања у Звезди су највећа могућа и увек ће тако бити. Флоријана је преко тамошњег Купа дошла до Европе, што није нимало лако, имају неколико Италијана и Аргентинаца и агресивни су. Поштујемо их, морамо сваког противника, али немамо разлог да се плашимо. Апсолутно верујем у тим", рекао је Милојевић.

С друге стране, тренер гостију Ђовани Тедеско рекао је да је екипи част што ће играти против Црвене звезде, али да у дуел улази без страха, упоредивши најтрофејнији српски клуб са Јувентусом и мадридским Реалом.

"Црвеној звезди и нама је ово важна утакмица. Они имају неколико нових играча и новог тренера и колико је њима важна ова утакмица толико је и нама. Ми смо дошли са великом поизношћу и осећамо велико поштовање, али не и страх", рекао је Тедеско.

Истовремено, шеф струке Војводине Радослав Батак рекао је да ће његова екипа ићи на победу против словачког представника.

"Ружомберок је једна организована екипа, како у фази напада, тако и у фази одбране и нису случајно током читаве прошле сезоне били на трећем или четвртом месту у словачкој лиги. Медјутим, ми се спремамо још од 3. јуна и мислим да смо за нијансу квалитетнија екипа, што наравно треба показати и на терену. Надам се да ћемо се сутра, пред нашим навијачима, приказати у најбољем могућем светлу", рекао је Батак.

За крај, тренер Младости Ненад Миловановић истакао је за 'Спортски журнал' да његова екипа живи сан свих свих генерација Младости, али и да не жели да се сан заврши већ у првој рунди.

"Циљ смо пребацили прошле сезоне јер смо се пласирали у Европу и остварили сан свих генерација клуба. Тај сан желимо да пробамо да наставимо да сањамо. Не знамо да ли ће бити лако, противник је искуснији од нас", рекао је Миловановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар