I Srbi kreću ka LE - da li će tamo i stići?!

Posle Lige šampiona, došao je red i na start nove sezone u Lige Evrope, odnosno novog pokušaja srpskih klubova da se domognu grupne faze.

Fudbal 29.06.2017 | 17:00
I Srbi kreću ka LE - da li će tamo i stići?!
U prvoj rundi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja Srbija će imati tri predstavnika – Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Mladost iz Lučana.

Prva će na teren Voša, koja će od 20 časova u Novom Sadu dočekati Ružomberok iz Slovačke, dok će pola časa kasnije u Beogradu na travu stadiona 'Rajko Mitić' izaći crveno-beli i igrači maltežanske Florijane.

U istom terminu kao i u glavnom gradu Srbije igraće se i u Lučanima, a Mladost će imati na papiru najteži posao pošto im u goste dolazi azerbejdžanski Inter iz Bakua.

Zvezda u duel sa Florijanom ulazi u delimično rekonstruisanom sastavu, sa novim trenerom Vladanom Milojevićem, koji ističe da rival nije amatersa ekipa.

"Očekivanja u Zvezdi su najveća moguća i uvek će tako biti. Florijana je preko tamošnjeg Kupa došla do Evrope, što nije nimalo lako, imaju nekoliko Italijana i Argentinaca i agresivni su. Poštujemo ih, moramo svakog protivnika, ali nemamo razlog da se plašimo. Apsolutno verujem u tim", rekao je Milojević.

S druge strane, trener gostiju Đovani Tedesko rekao je da je ekipi čast što će igrati protiv Crvene zvezde, ali da u duel ulazi bez straha, uporedivši najtrofejniji srpski klub sa Juventusom i madridskim Realom.

"Crvenoj zvezdi i nama je ovo važna utakmica. Oni imaju nekoliko novih igrača i novog trenera i koliko je njima važna ova utakmica toliko je i nama. Mi smo došli sa velikom poiznošću i osećamo veliko poštovanje, ali ne i strah", rekao je Tedesko.

Istovremeno, šef struke Vojvodine Radoslav Batak rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu protiv slovačkog predstavnika.

"Ružomberok je jedna organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem ili četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Medjutim, mi se spremamo još od 3. juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što naravno treba pokazati i na terenu. Nadam se da ćemo se sutra, pred našim navijačima, prikazati u najboljem mogućem svetlu", rekao je Batak.

Za kraj, trener Mladosti Nenad Milovanović istakao je za 'Sportski žurnal' da njegova ekipa živi san svih svih generacija Mladosti, ali i da ne želi da se san završi već u prvoj rundi.

"Cilj smo prebacili prošle sezone jer smo se plasirali u Evropu i ostvarili san svih generacija kluba. Taj san želimo da probamo da nastavimo da sanjamo. Ne znamo da li će biti lako, protivnik je iskusniji od nas", rekao je Milovanović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar