Миланов рафал - још 6 појачања!

Двојица нападача, десни бек, Чалханоглу корак ближе, Бразилац у вези и Кјер! Росонери завршавају нову туру новајлија, а познато је и ко може да напусти клуб.

Фудбал 30.06.2017 | 23:00
Миланов рафал - још 6 појачања!
После свега што се претходних дана дешавало око Ђанлуиђија Донаруме, Милан се вратио на колосек и наставља да ниже појачања. У наредних неколико дана би Росонери могли да добију и другу туру новајлија после оне прве у којој су у року од неколико дана потписалиМусакио, Кеси, Родригез и Андре Силва...

Росонери јуре још неколико појачања и преговори су у завршној фази. Као што је јутрос најављено, пето појачање ће бити Фабио Борини из Сандерленда. Он је вечерас допутовао у Милано.
„Срећан сам што сам овде“, било је све што је Борини рекао на миланском аеродрому Малпенса.

Он ће сутра обавити лекарске прегледе и потписати уговор. Милан ће платити милион евра за позајмицу Сандерленду, плус 5.000.000 евра за обавезан откуп уговора. Борини је први Италијан који ће појачати Милан овог лета. Имаће улогу резервног нападача с обзиром даЂанлука Лападула највероватније одлази.

А други Италијан који ће појачати Милан је млади репрезентативац из Аталанте, Андреа Конти. Талентовани десни бек је одушевио играма прошле сезоне, а преговори трају већ неколико недеља. Играч жели по сваку цену у Милан због чега је одбио Интер и остале клубове.
„Оно што знам је да ће клубови сутра сести за сто да се договоре. Чим сам сазнао за интересовање Росонера, решио сам да је то једина опција за мене. Прелазак у Милан ће бити оставрење сна“, рекао је данас Конти по повратку са ЕП у Пољској.

Играч се већ договорио око својих услова са Миланом. Остаје да два клуба нађу споразум око цене. Милан је спреман да плати 25.000.000 евра Аталанти. Али под једним условом. Да у цену буде урачунато 30 одсто од продаје Андрее Петање који је са Сан Сира стигао у Аталанту. Милану припада 30 одсто од наредног трансфера Петање, а према тренутној вредности, то је тренутно између 4.000.000 и 5.000.000 евра. Очекује се да сутра буде постигнут договор и око шестог појачања Росонера.

Упркос довођењу Боринија, Милан није одустао ни од Николе Калинића. Са његовим менаџером Фалијем Рамаданијем је већ постигнут договор око личних услова играча. Преговара се са Фиорентином око обештећења. Виола тражи 30.000.000 евра, Милан би да спусти цену. Росонери нуде 20.000.000 евра плус Куцку, Бертолаћија или Лападулу. Или 25.000.000 без укључивања неког од играча. Хрват жели само у Милан и врши притисак на Фиорентину да клуб попусти са захтевима...

Довођењем Боринија, Милан је наљутио Клаудија Лотита, првог човека Лација. Он је био близу куповине Боринија, али му га је Милан отео испред носа. Сада Лотито прети да нема ништа од доласка Лукаса Биље у Милан и да неће спустити цену испод 25.000.000 евра. Што је много за играча који улази у последњу годину уговора и који има 31 годину. Милан полако одустаје од Биље и окренуо се бразилском репрезентативцу Тијагу Маји из Сантоса. Росонери пристају да плате клаузулу од 14.000.000 евра, али да то иде на рате. Бразилци желе паре одмах. Наредних дана ће се преговарати о динамици исплате...

Милан ради и на довођењу Хакана Чалханоглуа. Леверкузен тражи 30.000.000 евра за Турчина, Милан нуди 18.000.000 евра плус бонусе. Ако две стране пристану на компромис, трансфер би могао да буде завршен за 25.000.000 евра. Чалханоглу би требало да буде велико појачање за Росонере.

У игри је и долазак данског штопера Симона Кјера из Фенербахчеа. Али тек када клуб напусте Габријел Палета и још један штопер. Милан је данас одбио 10.000.000 евра од Бешикташа за парагвајског штопера Густава Гомеза. Дефинитивно је познато и да АндреаПоли напушта клуб. Он одлази у Болоњу као слободан играч и потписаће уговор на четири године.

Росонери су у досадашњем делу прелазног рока била један од најактивнијих клубова, а како ствари стоје, и наредних дана ће бити међу најзанимљивијим купцима на фудбалској пијаци. Ако оствари свих шест поменутих жеља, Милан ће морати да палти још око 110.000.000 евра за појачања. До сада су за четворицу платили 96.000.000 евра. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар