Milanov rafal - još 6 pojačanja!

Dvojica napadača, desni bek, Čalhanoglu korak bliže, Brazilac u vezi i Kjer! Rosoneri završavaju novu turu novajlija, a poznato je i ko može da napusti klub.

Fudbal 30.06.2017 | 23:00
Milanov rafal - još 6 pojačanja!
Posle svega što se prethodnih dana dešavalo oko Đanluiđija Donarume, Milan se vratio na kolosek i nastavlja da niže pojačanja. U narednih nekoliko dana bi Rosoneri mogli da dobiju i drugu turu novajlija posle one prve u kojoj su u roku od nekoliko dana potpisaliMusakio, Kesi, Rodrigez i Andre Silva...

Rosoneri jure još nekoliko pojačanja i pregovori su u završnoj fazi. Kao što je jutros najavljeno, peto pojačanje će biti Fabio Borini iz Sanderlenda. On je večeras doputovao u Milano.
„Srećan sam što sam ovde“, bilo je sve što je Borini rekao na milanskom aerodromu Malpensa.

On će sutra obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor. Milan će platiti milion evra za pozajmicu Sanderlendu, plus 5.000.000 evra za obavezan otkup ugovora. Borini je prvi Italijan koji će pojačati Milan ovog leta. Imaće ulogu rezervnog napadača s obzirom daĐanluka Lapadula najverovatnije odlazi.

A drugi Italijan koji će pojačati Milan je mladi reprezentativac iz Atalante, Andrea Konti. Talentovani desni bek je oduševio igrama prošle sezone, a pregovori traju već nekoliko nedelja. Igrač želi po svaku cenu u Milan zbog čega je odbio Inter i ostale klubove.
„Ono što znam je da će klubovi sutra sesti za sto da se dogovore. Čim sam saznao za interesovanje Rosonera, rešio sam da je to jedina opcija za mene. Prelazak u Milan će biti ostavrenje sna“, rekao je danas Konti po povratku sa EP u Poljskoj.

Igrač se već dogovorio oko svojih uslova sa Milanom. Ostaje da dva kluba nađu sporazum oko cene. Milan je spreman da plati 25.000.000 evra Atalanti. Ali pod jednim uslovom. Da u cenu bude uračunato 30 odsto od prodaje Andree Petanje koji je sa San Sira stigao u Atalantu. Milanu pripada 30 odsto od narednog transfera Petanje, a prema trenutnoj vrednosti, to je trenutno između 4.000.000 i 5.000.000 evra. Očekuje se da sutra bude postignut dogovor i oko šestog pojačanja Rosonera.

Uprkos dovođenju Borinija, Milan nije odustao ni od Nikole Kalinića. Sa njegovim menadžerom Falijem Ramadanijem je već postignut dogovor oko ličnih uslova igrača. Pregovara se sa Fiorentinom oko obeštećenja. Viola traži 30.000.000 evra, Milan bi da spusti cenu. Rosoneri nude 20.000.000 evra plus Kucku, Bertolaćija ili Lapadulu. Ili 25.000.000 bez uključivanja nekog od igrača. Hrvat želi samo u Milan i vrši pritisak na Fiorentinu da klub popusti sa zahtevima...

Dovođenjem Borinija, Milan je naljutio Klaudija Lotita, prvog čoveka Lacija. On je bio blizu kupovine Borinija, ali mu ga je Milan oteo ispred nosa. Sada Lotito preti da nema ništa od dolaska Lukasa Bilje u Milan i da neće spustiti cenu ispod 25.000.000 evra. Što je mnogo za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora i koji ima 31 godinu. Milan polako odustaje od Bilje i okrenuo se brazilskom reprezentativcu Tijagu Maji iz Santosa. Rosoneri pristaju da plate klauzulu od 14.000.000 evra, ali da to ide na rate. Brazilci žele pare odmah. Narednih dana će se pregovarati o dinamici isplate...

Milan radi i na dovođenju Hakana Čalhanoglua. Leverkuzen traži 30.000.000 evra za Turčina, Milan nudi 18.000.000 evra plus bonuse. Ako dve strane pristanu na kompromis, transfer bi mogao da bude završen za 25.000.000 evra. Čalhanoglu bi trebalo da bude veliko pojačanje za Rosonere.

U igri je i dolazak danskog štopera Simona Kjera iz Fenerbahčea. Ali tek kada klub napuste Gabrijel Paleta i još jedan štoper. Milan je danas odbio 10.000.000 evra od Bešiktaša za paragvajskog štopera Gustava Gomeza. Definitivno je poznato i da AndreaPoli napušta klub. On odlazi u Bolonju kao slobodan igrač i potpisaće ugovor na četiri godine.

Rosoneri su u dosadašnjem delu prelaznog roka bila jedan od najaktivnijih klubova, a kako stvari stoje, i narednih dana će biti među najzanimljivijim kupcima na fudbalskoj pijaci. Ako ostvari svih šest pomenutih želja, Milan će morati da palti još oko 110.000.000 evra za pojačanja. Do sada su za četvoricu platili 96.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar