ЛЕ - Представљамо ривала Широког Бријега: Ордабаси...

Широки Бријег мораће путовати на други крај свијета, како би са казахстанским ривалом ФК Ордабаси одиграо реванш меч првог кола квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 29.06.2017 | 16:00
ЛЕ - Представљамо ривала Широког Бријега: Ордабаси...
Пут дуг 4.700 километара мораће да пређе експедиција актуелног освајача Купа БиХ Широког Бријега, како би одиграла реванш сусрет првог кола квалификација за Лигу Европе против казахстанског Ордабасија.

Клуб из Шимкента не игра међународне утакмице на свом стадиону, него 600 км даље у Алматију, па ће то бити додатни проблем са Широкобријежане, који ће 7. јула морати на пут буквално на други крај свијета.

Ипак, у редовима Херцеговаца надају се да ће на данашњем мечу доћи до резултата који ће им бар у том сегменту олакшати пут у далеки Казахстан.

Прва утакмица бх. и казахстанског тима на програму је вечерас на "Пецари" од 20:30.

Када је ријеч о Ордабасију, ради се о релативно младом клубу основаном 2000. године, који је насљедник старијих Жигера (1949.) и Томириса (1992.).

Ордабаси је редован учесник еврокупова. Први међународни наступ имао је 2012. године, такође у оквиру квалификација за Лигу Европе, када је успио да елиминише Јагодину (1:0, 0:0).

И прошле године Казахстанци су одмјерили снаге са српским тимом, али овај пут нису били успјешни као раније. Београдски Чукарички из дуела је изашао као побједник. Београђани су након 3:3 у Казахстану, пред својим навијачима славили 3:0 и пласирали се у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Осим Јагодине и Чукаричког, Ордабаси је до сада играо против норвешког Розенборга и Беитара из Јерусалима, али осим у дебитантској години на међународној сцени, није успио да прескочи прву препреку.

Од трофеја клуб из Шимкента може да се похвали националним купом 2011. године и суперкупом годину дана касније.

На клупи је руски стручњак Алексеј Петрушин, легенда московског Динама, а екипу, осим домаћих играча, чине и бројни интернационалци, из Аргентине, Сенегала, Бугарске, па и Србије (Александар Симчевић, некадашњи играч сарајевског Олимпика), те фудбалери из бивших совјетских република.

ПРВЕНСТВО

Првенство Казахстана је у току, а након 19 одиграних кола, Ордабаси је трећепласирани тим лиге. Прошле сезоне освојено је четврто мјесто, које је донијело пласман у квалификације за Лигу Европе.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар