Кељменди се брани са слободе

Насер Кељменди, коме се суди пред Основним судом у Приштини за убиство Рамиза Делалића и организовани криминал, пуштен је из притвора да се брани са слободе, потврдио је његов адвокат Бесник Бериша.

Србија 29.06.2017 | 11:45
Кељменди се брани са слободе
Према одлуци Основног суда у Приштини, Кељменди је обавезан да се одазива на свако рочиште, али његово пуштање из притвора није условљено непрестаним боравком на Косову, преносе приштински медији.

Бериша је на друштвеним мрежама објавио да је приштински суд "ослободио Кељмендија притвора", те додао да је "Специјално тужилаштво Еулекса изгубило битку у вези са мјером притвора".

"Одлука Основног суда о ослобађању Кељмендија мјере притвора је коначна и не може се уложити жалба", навео је Бериша.

Кељменди је сматран вођом организоване криминалне групе и већ годинама се налази на "црној листи" САД.

У притвору је од маја 2013. године када је ухапшен по Интерполовој потјерници.

Кељменди је ухапшен на Косову и Метохији, гдје је пребјегао из БиХ преко Црне Горе, након вишемјесечног скривања.

Тужилаштво га терети за организовани криминал, тешко убиство и куповину, посједовање, растурање и неовлашћену продају разних врста наркотика.

Суђење Кељмендију почело је 2015. године, када је изјавио да се не осјећа кривим ни по једној тачки оптужнице. Он тврди да је процес против њега монтиран у БиХ.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кäме кмw

29.06.2017 10:02

Радонциц на Апаратима

ОДГОВОРИТЕ
Name

У царсију

29.06.2017 15:50

Вратити га у царсију.Да се отале брани.А и лези му тај миx.И стари пријатељи.А и ради кредита. Боље да ти он зарацуна камату него Уницредит.

ОДГОВОРИТЕ