Keljmendi se brani sa slobode

Naser Keljmendi, kome se sudi pred Osnovnim sudom u Prištini za ubistvo Ramiza Delalića i organizovani kriminal, pušten je iz pritvora da se brani sa slobode, potvrdio je njegov advokat Besnik Beriša.

Srbija 29.06.2017 | 11:45
Keljmendi se brani sa slobode
Prema odluci Osnovnog suda u Prištini, Keljmendi je obavezan da se odaziva na svako ročište, ali njegovo puštanje iz pritvora nije uslovljeno neprestanim boravkom na Kosovu, prenose prištinski mediji.

Beriša je na društvenim mrežama objavio da je prištinski sud "oslobodio Keljmendija pritvora", te dodao da je "Specijalno tužilaštvo Euleksa izgubilo bitku u vezi sa mjerom pritvora".

"Odluka Osnovnog suda o oslobađanju Keljmendija mjere pritvora je konačna i ne može se uložiti žalba", naveo je Beriša.

Keljmendi je smatran vođom organizovane kriminalne grupe i već godinama se nalazi na "crnoj listi" SAD.

U pritvoru je od maja 2013. godine kada je uhapšen po Interpolovoj potjernici.

Keljmendi je uhapšen na Kosovu i Metohiji, gdje je prebjegao iz BiH preko Crne Gore, nakon višemjesečnog skrivanja.

Tužilaštvo ga tereti za organizovani kriminal, teško ubistvo i kupovinu, posjedovanje, rasturanje i neovlašćenu prodaju raznih vrsta narkotika.

Suđenje Keljmendiju počelo je 2015. godine, kada je izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj tački optužnice. On tvrdi da je proces protiv njega montiran u BiH.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Käme kmw

29.06.2017 10:02

Radoncic na Aparatima

ODGOVORITE
Name

U carsiju

29.06.2017 15:50

Vratiti ga u carsiju.Da se otale brani.A i lezi mu taj mix.I stari prijatelji.A i radi kredita. Bolje da ti on zaracuna kamatu nego Unicredit.

ODGOVORITE