Нико неће у хемијску школу

У сребреничком Средњошколком центру у јунском уписном року уписан је 81 ученик од планираних 124, а и ове године највеће интересовање било је за медицинске струке.

Република Српска 29.06.2017 | 10:50
Нико неће у хемијску школу
"Примили смо по једно планирано одјељење са по 26 ученика у Медицинску и Фармацеутску школу. Интересовање за ове школе било је велико и остало је 13 неуписаних кандидата. Већи број неуписаних из других средина подигао је документа и намјеравају да се упишу у школе у другим мјестима", рекла је Срни секретар Средњошколског центра Снежана Зарић.

У Пољопривредну школу, која се ове године уводи у овом центру, уписано је 15 заинтересованих ученика и остало је девет слободних мјеста.

Зарићева каже да интересовање за ту школу није задовољавајуће иако се развојни планови општина у средњем Подрињу базирају на развоју пољопривреде и велики број домаћинстава бави се малинарством, воћарством и сточарством, и то им је извор егзистенције.

Она је навела да је због отварања одјељења пољопривредне струке угашена Хемијска школа за коју се није пријавио ниједан ученик.

Планиран је пријем једног одјељења са 24 ученика у Гимназију, а уписано их је 14.

У овом центру вјерују да ће у јулском уписном року бити попуњено девет мјеста у Пољопривредној школи и 10 у Гимназији.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

идол

29.06.2017 11:48

Сви хоце у медрцинску школу. Зато јер медецинских радника нема на бироу рада А може и иностранство. Ако је овдје пропало има за њих посла у ЕУ . А данас је важно да радис јер људи зсврше па цекају по неколико година на бироу

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Идола

29.06.2017 12:23

Казе се медИцинска, а не медецинска, баја!

Name

знам што

29.06.2017 15:18

Док је кадар Сдс-а директор,дотле ће школа у Сребреници да умире полако. Запослио је своје људе у школу а нису ведни пола луле дувана!

ОДГОВОРИТЕ