Niko neće u hemijsku školu

U srebreničkom Srednjoškolkom centru u junskom upisnom roku upisan je 81 učenik od planiranih 124, a i ove godine najveće interesovanje bilo je za medicinske struke.

Republika Srpska 29.06.2017 | 10:50
Niko neće u hemijsku školu
"Primili smo po jedno planirano odjeljenje sa po 26 učenika u Medicinsku i Farmaceutsku školu. Interesovanje za ove škole bilo je veliko i ostalo je 13 neupisanih kandidata. Veći broj neupisanih iz drugih sredina podigao je dokumenta i namjeravaju da se upišu u škole u drugim mjestima", rekla je Srni sekretar Srednjoškolskog centra Snežana Zarić.

U Poljoprivrednu školu, koja se ove godine uvodi u ovom centru, upisano je 15 zainteresovanih učenika i ostalo je devet slobodnih mjesta.

Zarićeva kaže da interesovanje za tu školu nije zadovoljavajuće iako se razvojni planovi opština u srednjem Podrinju baziraju na razvoju poljoprivrede i veliki broj domaćinstava bavi se malinarstvom, voćarstvom i stočarstvom, i to im je izvor egzistencije.

Ona je navela da je zbog otvaranja odjeljenja poljoprivredne struke ugašena Hemijska škola za koju se nije prijavio nijedan učenik.

Planiran je prijem jednog odjeljenja sa 24 učenika u Gimnaziju, a upisano ih je 14.

U ovom centru vjeruju da će u julskom upisnom roku biti popunjeno devet mjesta u Poljoprivrednoj školi i 10 u Gimnaziji.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

idol

29.06.2017 11:48

Svi hoce u medrcinsku školu. Zato jer medecinskih radnika nema na birou rada A može i inostranstvo. Ako je ovdje propalo ima za njih posla u EU . A danas je važno da radis jer ljudi zsvrše pa cekaju po nekoliko godina na birou

ODGOVORITE
Name

Za Idola

29.06.2017 12:23

Kaze se medIcinska, a ne medecinska, baja!

Name

знам што

29.06.2017 15:18

Док је кадар Сдс-а директор,дотле ће школа у Сребреници да умире полако. Запослио је своје људе у школу а нису ведни пола луле дувана!

ODGOVORITE