Чувени редитељ жестоко по САД

Оливер Стоун, један од највећих холивудских режисера, одржао је кратак говор у којем је објаснио смисао америчке политике у последњих тридесетак година. Његово виђење постало је прави хит на друштвеним мрежама.

Свијет 29.06.2017 | 07:12
Чувени редитељ жестоко по САД
Говор је одржан пре око четири месеца, на додели "Спич ет Врајтерс Гилд" награда за 2017, које се додељују младим сценаристима.

- Можете бити критични према вашој влади и друштву у ком живите. Не морате да се уклопите. Сада је у моди да се нападају републиканци, Трамп и све то, а да се избегавају Обама и Клинтонови. Али, запамтите ово, у 13 ратова које смо започели у последњих 30 година, и 14 милијарди долара које смо потрошили, и стотине хиљада живота који су збрисани са земаљске кугле - запамтите да то није био један човек, већ систем, и демократски и републикански.

Зовите га како хоћете - војно-индустријско-сигурносни-финансијски-медијски комплекс. То је систем који се одржава под изговором да су то праведни ратови, да су оправдани у име наше заставе која поносно вијори над нашим животима.

Наша земља је постала много просперитетнија за многе, али у име тог богатсва не можемо да оправдамо наш систем као центар за светске вредности све док изазивамо толике ратове и хаос у свету - рекао је Стоун и добио громогласни аплауз.

Стоун је познат и по својим интервјуима са знаметиним људима, а последњи такав интервју урадио је са председником Русије Владимиром Путином, који је емитован у четири епизоде. Разговори с руским лидером трајали су дуго, а Путин је говорио о многим светски важним темама, али и о свом приватном животу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар