Порто оптужио Бенфику за ВРАЏБИНЕ!

Узели сте титулу уз помоћ враџбина! Великан са Драгаоа тврди да су лисабонски Орлови имали помоћ врача којем су платили чак 136. 000 евра за услуге!

Фудбал 30.06.2017 | 22:30
Порто оптужио Бенфику за ВРАЏБИНЕ!
Порто је оптужио највећег ривала Бенфику да су ангажовали ВРАЧА из Гвинеје-Бисао како би им помогао да освоје титулу.

Челници Порта оптужили су своје највеће ривале из редова Бенфике да су користили моћи враџбина и црне магије током минуле сезоне у којој су освојили шампионску титулу у Португалији. 

Невероватне оптужбе су уследиле након што је лисабонски тим прошлог месеца освојио четврти везани шампионски наслов, а функционери Змајева сумњају да су се у све то уплеле и натприродне силе.

Да, добро сте прочитали…

Португалски новинар који прати Порто твитовао је ову чудну вест данас на свом профилу, позвао се на директора комуникација плаво-белих Франсиска Маркеша и одмах изазвао чуђење у већем делу Португалије, али и комплетног фудбалског света.

Он је навео да у клубу са Драгаоа знају име врача, извесног Др Наге, који је помогао Бенфики да дође до титуле. Наводно, лисабонски клуб је на његове услуге потрошио чак 136.000 евра, а иначе се ради о врачу из Гвинеје Бисао.  

Мада за сада није јасно како челници Порта мисле да истерају правду на суду и евентуално поврате титулу, али лако да бисмо могли да добијемо једну од најчуднијих прича у фудбалској историји.

Директор комуникација Порта Франциско Маркеш тврди да је видио спорну е-маил преписку између предсједника Бенфике Луиса Филипеа Вијере и Др. Арманда Наге „Директора Полиције“ из бивше Португалске колоније Гвинеје-Бисао пишу енглески медији.

Преписка је садржавала пријетњу саботажом Бенфикиног похода на четврту узастопну титулу од стране Арманда Наге уколико се не плати њему и неименованој особи названој „Учитељ у Лисабону“ за њихову „помоћ“.

У мејлу, према Маркешу, Нага је послао поруку клубском шефу позивајући се на „договор“ који је имао са бившим чланом управног одбора за сезону 2015/16. према којем је за помоћ у освајању титуле требало да добије 75.000 евра.

Предсједник Бенфике иако није знао за постојање договора је рекао да је отворен за састанак у клубу.

О ономе шта се десило потом Маркез каже „13. фебруара Нага је послао мејл Вијери тражећи да се договор постигне прије утакмица Лиге шампиона између Бенфике и Борусије Дортмунд“.

Након тога је Др. Нага издиктирао бизаран „цјеновник“ у којем је, поред осталог, тражио да му буде исплаћено 100.000 евра ако Бенфика освоји титулу.

Дортмунд је донекле очекивано „помео“ Бенфику са 4:0 а Вијера је у чуду питао Др. Нагу из Гвинеје шта је пошло по злу и добио одговор„ко год се тиме бавио, није то урадио у правом моменту…Учитељ у Лисабону је чекао потврду али је она касно стигла“.

Маркеш тврди да је „Учитељ у Лисабону“рођени брат Арманда Наге.

Портов директор је на крају сумирао да се овдје прича о "црној магији и враџбинама".

Ове оптужбе долазе у вријеме када Португалски фудбал потресају истраге о корупцији. Директор Порта је одбио било какве инсинуације да се налазе под истрагом надлежних органа у Португалу и навео да мејлови од стране Бенфике према бившем предсједнику лиге Карлосу Переири упућују на дубљу корупцију.

Цјеновник „врача“ из Гвинеје у еврима (према португалским медијима):

- 5.000 ако Бенфика освоји Супер куп

- 100.000 за освајање титуле

- 10.000 за сваку побједу у групној фази Лиге шампиона

- 30.000 за сваку побједу у нокаут фази Лиге шампиона

- 1.000 за сваку побједу у купу или лига купу Португала

- 5.000 за освајање купс или лига купа Португала

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар