Porto optužio Benfiku za VRADŽBINE!

Uzeli ste titulu uz pomoć vradžbina! Velikan sa Dragaoa tvrdi da su lisabonski Orlovi imali pomoć vrača kojem su platili čak 136. 000 evra za usluge!

Fudbal 30.06.2017 | 22:30
Porto optužio Benfiku za VRADŽBINE!
Porto je optužio najvećeg rivala Benfiku da su angažovali VRAČA iz Gvineje-Bisao kako bi im pomogao da osvoje titulu.

Čelnici Porta optužili su svoje najveće rivale iz redova Benfike da su koristili moći vradžbina i crne magije tokom minule sezone u kojoj su osvojili šampionsku titulu u Portugaliji. 

Neverovatne optužbe su usledile nakon što je lisabonski tim prošlog meseca osvojio četvrti vezani šampionski naslov, a funkcioneri Zmajeva sumnjaju da su se u sve to uplele i natprirodne sile.

Da, dobro ste pročitali…

Portugalski novinar koji prati Porto tvitovao je ovu čudnu vest danas na svom profilu, pozvao se na direktora komunikacija plavo-belih Fransiska Markeša i odmah izazvao čuđenje u većem delu Portugalije, ali i kompletnog fudbalskog sveta.

On je naveo da u klubu sa Dragaoa znaju ime vrača, izvesnog Dr Nage, koji je pomogao Benfiki da dođe do titule. Navodno, lisabonski klub je na njegove usluge potrošio čak 136.000 evra, a inače se radi o vraču iz Gvineje Bisao.  

Mada za sada nije jasno kako čelnici Porta misle da isteraju pravdu na sudu i eventualno povrate titulu, ali lako da bismo mogli da dobijemo jednu od najčudnijih priča u fudbalskoj istoriji.

Direktor komunikacija Porta Francisko Markeš tvrdi da je vidio spornu e-mail prepisku između predsjednika Benfike Luisa Filipea Vijere i Dr. Armanda Nage „Direktora Policije“ iz bivše Portugalske kolonije Gvineje-Bisao pišu engleski mediji.

Prepiska je sadržavala prijetnju sabotažom Benfikinog pohoda na četvrtu uzastopnu titulu od strane Armanda Nage ukoliko se ne plati njemu i neimenovanoj osobi nazvanoj „Učitelj u Lisabonu“ za njihovu „pomoć“.

U mejlu, prema Markešu, Naga je poslao poruku klubskom šefu pozivajući se na „dogovor“ koji je imao sa bivšim članom upravnog odbora za sezonu 2015/16. prema kojem je za pomoć u osvajanju titule trebalo da dobije 75.000 evra.

Predsjednik Benfike iako nije znao za postojanje dogovora je rekao da je otvoren za sastanak u klubu.

O onome šta se desilo potom Markez kaže „13. februara Naga je poslao mejl Vijeri tražeći da se dogovor postigne prije utakmica Lige šampiona između Benfike i Borusije Dortmund“.

Nakon toga je Dr. Naga izdiktirao bizaran „cjenovnik“ u kojem je, pored ostalog, tražio da mu bude isplaćeno 100.000 evra ako Benfika osvoji titulu.

Dortmund je donekle očekivano „pomeo“ Benfiku sa 4:0 a Vijera je u čudu pitao Dr. Nagu iz Gvineje šta je pošlo po zlu i dobio odgovor„ko god se time bavio, nije to uradio u pravom momentu…Učitelj u Lisabonu je čekao potvrdu ali je ona kasno stigla“.

Markeš tvrdi da je „Učitelj u Lisabonu“rođeni brat Armanda Nage.

Portov direktor je na kraju sumirao da se ovdje priča o "crnoj magiji i vradžbinama".

Ove optužbe dolaze u vrijeme kada Portugalski fudbal potresaju istrage o korupciji. Direktor Porta je odbio bilo kakve insinuacije da se nalaze pod istragom nadležnih organa u Portugalu i naveo da mejlovi od strane Benfike prema bivšem predsjedniku lige Karlosu Pereiri upućuju na dublju korupciju.

Cjenovnik „vrača“ iz Gvineje u evrima (prema portugalskim medijima):

- 5.000 ako Benfika osvoji Super kup

- 100.000 za osvajanje titule

- 10.000 za svaku pobjedu u grupnoj fazi Lige šampiona

- 30.000 za svaku pobjedu u nokaut fazi Lige šampiona

- 1.000 za svaku pobjedu u kupu ili liga kupu Portugala

- 5.000 za osvajanje kups ili liga kupa Portugala

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar