Кључних 48 сати за Суму - Партизан ВС Бордо!

Вазура: Послали смо добру понуду! Слован тражи обештећење од 1. 200. 000 евра!

Фудбал 29.06.2017 | 12:45
Кључних 48 сати за Суму - Партизан ВС Бордо!
Време је за завршни напад на Сејдубу Суму! Партизан је довео штопера Немању Милетића, сачекао повратак Леонарда да Силве Созе и сад на миру може да се посвети великог жељи из претходних, али и у овом прелазном року. Црно-бели су кренули у офанзиву на везисту из Гвинеје који с доста успеха игра за Слован из Братиславе и на том плану направили први конкретан потез.

Као што смо и најавили пре неколико дана, у Хумској 1 су спремили новац за ангажман централног везисте. Штавише, послали су му званичну понуду, што је за МОЗЗАРТ Спорт потврдио Милош Вазура, генерални директор српског првака.

„Дали смо му добру понуду. Верујем да су нам шансе добре“, предочио је Вазура у изјави за наш портал.

Сазнајемо да је Сејдуба Сума веома заинтересован за долазак у Београд, да му се допада пројекат Партизановог напада на Лигу шампиона, доста лепих ствари о животу у Србији чуо је у разговору са Леандреом Тавамбом (познаником из времена док је камерунски нападач играо у Словачкој) и како се може чути „веома је загрејан да дође“.

На основу свега може се закључити да је Партизан на неким начин убедио Сејдубу Сумуда промени средину. Што је у претходном периоду била мало тежа мисија, међутим, изгледа да је мамац у виду Лиге шампиона јак адут црно-белих, као и офанзивна поставка игре у којој је Суми преодчено да Леонардо неће бити продат, односно да за обојицу има места у екипи Мирослава Ђукића.

Други део посла је тек пред челницима Парног ваљка. А тиче се договора са Слованом. Клуб из Братиславе је годину и по дана одбијао да прода Суму. Он се по повратку са позајмице из Кувајта, где је носио дрес Ал Кације, развио у главног играча екипе, што потврђује чињеница да је минулу сезону окончао са 23 поготка и четири асистенције. Учинак слилчан Леонардовом довео га је у позицију да буде интересантан на тржишту слично као и Бразилац, па је ових дана клуб нашег тренера Ивана Вукомоновића под притиском да га прода.

Француски медији су јутрос објавили информацију да се Сума налази на списку жеља Бордоа. Додуше, не као прва опција, али је током поподнева у етар отишла и вест како Жирондинци планирају да у наредних 48 сати  пошаљу званичну понуду Словану.

Сазнајемо да је Слован свог најбољег играча проценио на 1.200.000 евра. Ту суму је, наводно, спреман да плати један турски клуб. Додуше, он се не такмичи у квалификацијама за Лиги шампиона, што може да буде предност Партизана, чија је управа на основу ових детаља, решила да ојача шампионски тим.

А Сједуба Сума би, ако дође, представљао, једну од најскупљих инвестиција у историји клуба, односно изједначио би рекорд постављен 2011. довођењем Едуарда Пашека из Бразила за 1.200.000 евра.

Ко зна, можда и падне рекорд...

Вреди (ли) се борити за оваквог играча?



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар