Ključnih 48 sati za Sumu - Partizan VS Bordo!

Vazura: Poslali smo dobru ponudu! Slovan traži obeštećenje od 1. 200. 000 evra!

Fudbal 29.06.2017 | 12:45
Ključnih 48 sati za Sumu - Partizan VS Bordo!
Vreme je za završni napad na Sejdubu Sumu! Partizan je doveo štopera Nemanju Miletića, sačekao povratak Leonarda da Silve Soze i sad na miru može da se posveti velikog želji iz prethodnih, ali i u ovom prelaznom roku. Crno-beli su krenuli u ofanzivu na vezistu iz Gvineje koji s dosta uspeha igra za Slovan iz Bratislave i na tom planu napravili prvi konkretan potez.

Kao što smo i najavili pre nekoliko dana, u Humskoj 1 su spremili novac za angažman centralnog veziste. Štaviše, poslali su mu zvaničnu ponudu, što je za MOZZART Sport potvrdio Miloš Vazura, generalni direktor srpskog prvaka.

„Dali smo mu dobru ponudu. Verujem da su nam šanse dobre“, predočio je Vazura u izjavi za naš portal.

Saznajemo da je Sejduba Suma veoma zainteresovan za dolazak u Beograd, da mu se dopada projekat Partizanovog napada na Ligu šampiona, dosta lepih stvari o životu u Srbiji čuo je u razgovoru sa Leandreom Tavambom (poznanikom iz vremena dok je kamerunski napadač igrao u Slovačkoj) i kako se može čuti „veoma je zagrejan da dođe“.

Na osnovu svega može se zaključiti da je Partizan na nekim način ubedio Sejdubu Sumuda promeni sredinu. Što je u prethodnom periodu bila malo teža misija, međutim, izgleda da je mamac u vidu Lige šampiona jak adut crno-belih, kao i ofanzivna postavka igre u kojoj je Sumi preodčeno da Leonardo neće biti prodat, odnosno da za obojicu ima mesta u ekipi Miroslava Đukića.

Drugi deo posla je tek pred čelnicima Parnog valjka. A tiče se dogovora sa Slovanom. Klub iz Bratislave je godinu i po dana odbijao da proda Sumu. On se po povratku sa pozajmice iz Kuvajta, gde je nosio dres Al Kacije, razvio u glavnog igrača ekipe, što potvrđuje činjenica da je minulu sezonu okončao sa 23 pogotka i četiri asistencije. Učinak slilčan Leonardovom doveo ga je u poziciju da bude interesantan na tržištu slično kao i Brazilac, pa je ovih dana klub našeg trenera Ivana Vukomonovića pod pritiskom da ga proda.

Francuski mediji su jutros objavili informaciju da se Suma nalazi na spisku želja Bordoa. Doduše, ne kao prva opcija, ali je tokom popodneva u etar otišla i vest kako Žirondinci planiraju da u narednih 48 sati  pošalju zvaničnu ponudu Slovanu.

Saznajemo da je Slovan svog najboljeg igrača procenio na 1.200.000 evra. Tu sumu je, navodno, spreman da plati jedan turski klub. Doduše, on se ne takmiči u kvalifikacijama za Ligi šampiona, što može da bude prednost Partizana, čija je uprava na osnovu ovih detalja, rešila da ojača šampionski tim.

A Sjeduba Suma bi, ako dođe, predstavljao, jednu od najskupljih investicija u istoriji kluba, odnosno izjednačio bi rekord postavljen 2011. dovođenjem Eduarda Pašeka iz Brazila za 1.200.000 evra.

Ko zna, možda i padne rekord...

Vredi (li) se boriti za ovakvog igrača?



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar