Италија бруји о овоме...!

Интер договорио трансфере дечака од 15 и 16 година за 20. 000. 000+40. 000. 000 евра?! Ако је и од модерног фудбала - много је!

Фудбал 30.06.2017 | 20:00
Италија бруји о овоме...!
Званично, Интер још није довео ниједно појачање за наредну сезону и то поприлично љути њихове најверније навијаче! А вест која је попут бомбе одјекнула данас поподне на Чизми могла би још више да их разбесни. Наиме, како јавља Ђанлука Ди Марцио, а преносе готово сви релевантни медији у Италији, Неразури су кренули у акцију куповине двојице суперталентованих нападача Ђенове. И ништа у свему томе не би било спорно да Миланези не планирају да на тај посао потроше и до 60.000.000 евра?! 

Дакле, у ситуацији када фанови као озебло сунце чекају неко звучно име, Интер гледа дубоко у будућност и пазари двојицу 16-годишњака за поменуту астрономску цифру.

Ради се нападачима, тандему из младог тима Ђенове, Пјетро Пелегри - Салседо Мора. Јавност је много више упозната са овим првим именом, јер то је, ако сећате, момак који је у децембру прошле године као 15-годишњак дебитовао за први тим на мечу против Торина. Он тада није само изједначио рекорд који је држао Амадео Амадеи - легенда Роме, играо између два светска рата - већ је добио јединствену прилику да постане први фудбалер из генерације 2001 који је дебитовао на професионалном нивоу.

Пелегри је касније, у последњем колу ове сезоне, постигао гол на Олимпику против Вучице - асистенција Дарко Лазовић - у свом првом старту у каријери. Интер је, пише Ди Марцио, наводно договорио све са Ђеновом и наредног лета купиће овог дечака за15.000.000 евра, с тим што ће Грифони кроз разноразне бонусе, углавном оне за број одиграних мечева, моћи да добију још толико. Укупно дакле - 30.000.000 евра!    

Салседо Мора мање је познат и још није добио шансу у првом тиму. Додуше, он је и млађи од Пелегрија пет месеци. Исти извор пише да је Ђенова пристала да и њега прода у пакету и то за фиксних 5.000.000 евра + 25.000.000 опет кроз бонусе који ће бити везани за његово напредовање, односно број одиграних мечева у одређеном временском периоду.

Ди Марцио подвлачи да Интер већ има договор са Ђеновљанима и да му сада предстоји да утаначи личне услове Пелегрија и Море са њиховим агентом Ђузепеом Рисом. Уколико се све заврши како Неразури планирају, обојица би остала још најмање три године на каљењу на стадиону Луиђи Ферарис.  

Признаћете, овакав трансферт пакет нисмо имали никада. Ако је и од модерног фудбала 21. века - много је.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар