Italija bruji o ovome...!

Inter dogovorio transfere dečaka od 15 i 16 godina za 20. 000. 000+40. 000. 000 evra?! Ako je i od modernog fudbala - mnogo je!

Fudbal 30.06.2017 | 20:00
Italija bruji o ovome...!
Zvanično, Inter još nije doveo nijedno pojačanje za narednu sezonu i to poprilično ljuti njihove najvernije navijače! A vest koja je poput bombe odjeknula danas popodne na Čizmi mogla bi još više da ih razbesni. Naime, kako javlja Đanluka Di Marcio, a prenose gotovo svi relevantni mediji u Italiji, Nerazuri su krenuli u akciju kupovine dvojice supertalentovanih napadača Đenove. I ništa u svemu tome ne bi bilo sporno da Milanezi ne planiraju da na taj posao potroše i do 60.000.000 evra?! 

Dakle, u situaciji kada fanovi kao ozeblo sunce čekaju neko zvučno ime, Inter gleda duboko u budućnost i pazari dvojicu 16-godišnjaka za pomenutu astronomsku cifru.

Radi se napadačima, tandemu iz mladog tima Đenove, Pjetro Pelegri - Salsedo Mora. Javnost je mnogo više upoznata sa ovim prvim imenom, jer to je, ako sećate, momak koji je u decembru prošle godine kao 15-godišnjak debitovao za prvi tim na meču protiv Torina. On tada nije samo izjednačio rekord koji je držao Amadeo Amadei - legenda Rome, igrao između dva svetska rata - već je dobio jedinstvenu priliku da postane prvi fudbaler iz generacije 2001 koji je debitovao na profesionalnom nivou.

Pelegri je kasnije, u poslednjem kolu ove sezone, postigao gol na Olimpiku protiv Vučice - asistencija Darko Lazović - u svom prvom startu u karijeri. Inter je, piše Di Marcio, navodno dogovorio sve sa Đenovom i narednog leta kupiće ovog dečaka za15.000.000 evra, s tim što će Grifoni kroz raznorazne bonuse, uglavnom one za broj odigranih mečeva, moći da dobiju još toliko. Ukupno dakle - 30.000.000 evra!    

Salsedo Mora manje je poznat i još nije dobio šansu u prvom timu. Doduše, on je i mlađi od Pelegrija pet meseci. Isti izvor piše da je Đenova pristala da i njega proda u paketu i to za fiksnih 5.000.000 evra + 25.000.000 opet kroz bonuse koji će biti vezani za njegovo napredovanje, odnosno broj odigranih mečeva u određenom vremenskom periodu.

Di Marcio podvlači da Inter već ima dogovor sa Đenovljanima i da mu sada predstoji da utanači lične uslove Pelegrija i More sa njihovim agentom Đuzepeom Risom. Ukoliko se sve završi kako Nerazuri planiraju, obojica bi ostala još najmanje tri godine na kaljenju na stadionu Luiđi Feraris.  

Priznaćete, ovakav transfert paket nismo imali nikada. Ako je i od modernog fudbala 21. veka - mnogo je.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar