ЛЕ - Звезда за Флоријану: Лука, покажи шта знаш!

Талентовани крилни фудбалер очекује се у стартној постави на овосезонској премијери против Флоријане.

Фудбал 29.06.2017 | 11:45
ЛЕ - Звезда за Флоријану: Лука, покажи шта знаш!
После једва месец дана паузе, фудбалери Црвене звезде поново ће пред своје навијаче. У четвртак од 20.30 на стадиону Рајко Митић чека их прва утакмица првог кола квалификација за Лигу Европе. Ривал је Флоријана са Малте.

Нови тренер, Владан Милојевић, имао је свега двадесетак дана да се упозна са играчким кадром, који је допуњен доласцима Марка Гобељића, Филипа Стојковића, Рикардиња и Вујадина Савића, а скраћен продајом Срђана Плавшића у Спарту из Прага и истеклим уговорима Александру Луковићу, Предрагу Сикимићу, Марку Петковићу, Марку Полетановићу, Петру Орландићу и Немањи Супићу.

Тројица од четворице "новајлија" очекују се у стартној постави за дуел са Малтежанима, док ће шансу са клупе прижељкивати Гобељић, универзалац пристигао из крушевачког Напретка.

По виђеном на тренинзима током златиборских припрема, као и у пријатељском мечу са Рударом из Пљеваља (0:0), очекује се да црвено-бели поново наступе у формацији са двојицом нападача, с тим да ће се Рикардињо више "отварати" везистима, док би Боаћи требало да буде "закуцан" пред противнички гол.

На конференцији за медије уочи утакмице, Милојевић је рекао да није сигуран да ли ће Џон Руиз конкурисати за место у тиму због лакше повреде, међутим, и да је потпуно спреман, могуће је дашансу пре њега добије талентовани Лука Аџић од којег се очекује да заблиста ове сезоне, а петопласирани тим малтешког првенства (који је до Европе дошао преко освојеног Купа) свакако је добра прилика да покаже шта зна и стекне самопоуздање.

Највећа дилема око поставе црвено-белих је голман.

Филип Манојловић се тек пре пар дана прикључио клупским саиграчима због учешћа на Европском првенству са младом репрезентацијом Србије, искусни Дамир Кахриман пропустио је неколико последњих тренинга на Златибору и утакмицу против Рудара, у којој се одличним одбранама наметнуо Александар Станковић.

Иако тренер Милојевић није желео да открије ко ће међу стативе у четвртак, може се наслутити да ће то бити Кахриман.

Дакле, постава Црвене звезде за премијеру сезоне 2017/18, против малтешке Флоријане, требало би да буде:

Кахриман - Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић - Срнић, Доналд, Ле Талек, Аџић - Рикардињо, Боаћи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар