Разбијеш Италију - стижеш у Реал Мадрид!

Шпанија је прошла у финале Европског првенства за младе захваљујући головима Саула Њигеса, али је на мечу против Италијана блистао још један младић.

Фудбал 30.06.2017 | 14:00
Разбијеш Италију - стижеш у Реал Мадрид!
Када смо вам представљали листу десет најталентованијих фудбалера са актуелног Европског првенства за младе, за Данија Себаљоса смо написали и следећу реченицу: "Једино питање које би требало постављати у вези њега је да ли ће у Барсу или Реал?"

Изгледа да ће у Реал Мадрид!

Дан након што је "уништио" италијанску средину терена, али због хет-трика саиграча Саула Њигеса није побрао ловорике, што је сасвим логично, фудбалер Бетиса се доводи у везу са најтрофејнијим клубом Шпаније и двоструким узастопним шампионом Европе.

Он је на корак од потписивања шестогодишњег уговора са "краљевским клубом", а "АС" наводи да је Реал већ активирао клаузулу у његовом уговору која гласи на 15 милиона евра.

Реал се у последње време окренуо младим фудбалерима, па се тако још увек чека објављивање сарадње са Теом Ернандезом из Атлетико Мадрида, док су клуб претходних сезона појачавали играчи попут Маркоса Асенсија, Хесуса Ваљеха или Мартина Едегора, као и бразилско чудо од детета Винисијуса Жуниора којег су платили чак 45 милиона евра.

Медији спекулишу да би Реал у супротном смеру, дакле у Севиљу, могао да пошаље и младог Маркоса Љорентеа на позајмицу који је прошле сезоне играо за Алавес, такође веома добро.

Што се тиче Себаљоса - то је играч који одлично игра на више позиција у везном реду.

Пажњу Реалових скаута скренуо је још одавно, али се Краљевски клуб не одлучује тако лако на куповину. Дуго су Мадриђани вагали, али кад су видели Данија Себаљоса на Европском У21 првенству ускликнули су: то је то! Према наводима мадридског Аса није дуго требало представницима Реала да идеју преточе у дело. Нешто више од 15.000.000 евра биће довољно да Бетис изда Себаљосу исписницу.

Уосталом, толика је била откупна клаузула у уговору 20-годишњег везисте, а овим споразумом са Реалом издејствовао је Бетис и Себаљосов останак до лета 2018. За “Сантјаго Бернабеу“ још му је рано. Постоје још шансе да се одмах прикључи првом тиму, али оне нису велике. Додуше, много су веће него пре Еура.

За Себаљоса (у дресу севиљског клуба дебитовао је још априла 2014. као 17-годишњак) интересовао се и Атлетико, али је Реал наводно Бетису предложио да ову клаузулу од 15.000.000 подмаже још којим милиончићем.

Сам играч ће потписати уговор на пет или шест година. Прво сезона на позајмици у Бетису, па Мадрид у коме би, ако све буде текло према плану, требало да заигра са саиграчима из младе шпанске репрезентације која држи часове фудбала у Пољској. А тамо су и Марко Асенсио, Борха Мајорал, Дијего Љоренте и Хезус Ваљехо... Све играчи које Реал на овај или онај начин може да повуче на "Бернабеу".

Подсетимо, Реал је овог лета из бразилског Фламенга већ довео Винсијуса за 45.000.000 евра, док ће још 26.000.000 лећи на рачун Атлетика на име обештећења за Теа Ернандеза.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар