Razbiješ Italiju - stižeš u Real Madrid!

Španija je prošla u finale Evropskog prvenstva za mlade zahvaljujući golovima Saula Njigesa, ali je na meču protiv Italijana blistao još jedan mladić.

Fudbal 30.06.2017 | 14:00
Razbiješ Italiju - stižeš u Real Madrid!
Kada smo vam predstavljali listu deset najtalentovanijih fudbalera sa aktuelnog Evropskog prvenstva za mlade, za Danija Sebaljosa smo napisali i sledeću rečenicu: "Jedino pitanje koje bi trebalo postavljati u vezi njega je da li će u Barsu ili Real?"

Izgleda da će u Real Madrid!

Dan nakon što je "uništio" italijansku sredinu terena, ali zbog het-trika saigrača Saula Njigesa nije pobrao lovorike, što je sasvim logično, fudbaler Betisa se dovodi u vezu sa najtrofejnijim klubom Španije i dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope.

On je na korak od potpisivanja šestogodišnjeg ugovora sa "kraljevskim klubom", a "AS" navodi da je Real već aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru koja glasi na 15 miliona evra.

Real se u poslednje vreme okrenuo mladim fudbalerima, pa se tako još uvek čeka objavljivanje saradnje sa Teom Ernandezom iz Atletiko Madrida, dok su klub prethodnih sezona pojačavali igrači poput Markosa Asensija, Hesusa Valjeha ili Martina Edegora, kao i brazilsko čudo od deteta Vinisijusa Žuniora kojeg su platili čak 45 miliona evra.

Mediji spekulišu da bi Real u suprotnom smeru, dakle u Sevilju, mogao da pošalje i mladog Markosa Ljorentea na pozajmicu koji je prošle sezone igrao za Alaves, takođe veoma dobro.

Što se tiče Sebaljosa - to je igrač koji odlično igra na više pozicija u veznom redu.

Pažnju Realovih skauta skrenuo je još odavno, ali se Kraljevski klub ne odlučuje tako lako na kupovinu. Dugo su Madriđani vagali, ali kad su videli Danija Sebaljosa na Evropskom U21 prvenstvu uskliknuli su: to je to! Prema navodima madridskog Asa nije dugo trebalo predstavnicima Reala da ideju pretoče u delo. Nešto više od 15.000.000 evra biće dovoljno da Betis izda Sebaljosu ispisnicu.

Uostalom, tolika je bila otkupna klauzula u ugovoru 20-godišnjeg veziste, a ovim sporazumom sa Realom izdejstvovao je Betis i Sebaljosov ostanak do leta 2018. Za “Santjago Bernabeu“ još mu je rano. Postoje još šanse da se odmah priključi prvom timu, ali one nisu velike. Doduše, mnogo su veće nego pre Eura.

Za Sebaljosa (u dresu seviljskog kluba debitovao je još aprila 2014. kao 17-godišnjak) interesovao se i Atletiko, ali je Real navodno Betisu predložio da ovu klauzulu od 15.000.000 podmaže još kojim miliončićem.

Sam igrač će potpisati ugovor na pet ili šest godina. Prvo sezona na pozajmici u Betisu, pa Madrid u kome bi, ako sve bude teklo prema planu, trebalo da zaigra sa saigračima iz mlade španske reprezentacije koja drži časove fudbala u Poljskoj. A tamo su i Marko Asensio, Borha Majoral, Dijego Ljorente i Hezus Valjeho... Sve igrači koje Real na ovaj ili onaj način može da povuče na "Bernabeu".

Podsetimo, Real je ovog leta iz brazilskog Flamenga već doveo Vinsijusa za 45.000.000 evra, dok će još 26.000.000 leći na račun Atletika na ime obeštećenja za Tea Ernandeza.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar