ЛЕ: Вријеме је за премијеру, "Рајко Митић" је нестрпљив!

То што никада раније нису почели сезону, не значи да су је дочекали неспремни - фудбалери Црвене звезде у четвртак увече дочекују Флоријану. Почиње сезона 2017/18!

Фудбал 29.06.2017 | 09:45
ЛЕ: Вријеме је за премијеру, "Рајко Митић" је нестрпљив!
Никад раније, почетак сезоне стигао је за фудбалере Црвене звезде!

Али, то не значи да су га црвено-бели дочекали неспремни - напротив...

У четвртак у 20.30 црвено-бели играју на свом стадиону против Флоријане са Малте прву утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европе.

Нови тренер Владан Милојевић имао је свега двадесетак дана да се упозна са тимом.

"Нисмо имали много времена за упознавање, доста тога смо радили у ходу и не могу да кажем да смо имали уобичајен припремни период, али верујем да је екипа спремна и надам се да ће све бити како треба", оптимиста је Милојевић.

Некада су овакве утакмице биле рутина и служиле за загревање, али млади тренер не мисли да је и даље тако.

"Такво гледање на фудбал је потпуно погрешно. Данас нема формалности јер је фудбал отишао у неку другу димензију. Сви улажу, па и Флоријана. Имају петорицу Аргентинаца, тренера Италијана... Данас сви играју фудбал и мора се поштовати сваки противник. Јесте да Звезда има велико име и велику историју, али и други тренирају, доводе стране тренере и играче и нема више аматерског фудбала".

Милојевић је, ипак, истакао да без обзира на име ривала његова екипа ће ићи на победу.

"Очекивања у Звезди су увек највећа могућа, па тако и овај пут. Испратили смо пар њихових утакмица до којих смо могли да дођемо, јер није било лако наћи снимке. Играју агресивно, освојили су Куп што нигде није лако, а иако су били пети на табели, бодовна разлика није била велика. Поштујемо противника, али стално говорим својим играчима да не смеју да се плаше било ког ривала".

Као важну ставку у припреми утакмице, истакао је међуљудске односе у свлачионици.

"Увек ћу бити искрен према њима и тражим да они исто тако буду према мени, јер је атмосфера у свлачионици кључ успеха и даје базу да нешто направимо. Ако тога нема, осуђени смо на нешто што није добро. Играчи су ме изненадили професионалношћу и понашањем. Веома је битно да играч Звезде зна како у сваком тренутку мора да се понаша, јер је Звезда велико бреме".

Можда и највећа дилема је тренутно позиција голмана, пошто се Филип Манојловић због обавеза у младој репрезентацији тек недавно придружио црвено-белима, Дамир Кахриман није одрадио неколико последњих тренинга на Златибору, а млади Александар Станковић је одлично бранио целу пријатељску утакмицу против Рудара и наметнуо се тренеру.

"Као тренер, увек имам дилему ко ће играти. Рачунам на све играче који су ми на располагању, а коначну одлуку донећу пред утакмицу", био је загонетан Милојевић.

Звезда ће вечерас бити без суспендованог Гелора Канге, због црвеног картона против Лудогореца, а због лакше повреде неизвесно је да ли ће Џон Руиз моћи да конкурише за тим.

Четвртак, 20.30.

Биће вруће...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар