LE: Vrijeme je za premijeru, "Rajko Mitić" je nestrpljiv!

To što nikada ranije nisu počeli sezonu, ne znači da su je dočekali nespremni - fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak uveče dočekuju Florijanu. Počinje sezona 2017/18!

Fudbal 29.06.2017 | 09:45
LE: Vrijeme je za premijeru, "Rajko Mitić" je nestrpljiv!
Nikad ranije, početak sezone stigao je za fudbalere Crvene zvezde!

Ali, to ne znači da su ga crveno-beli dočekali nespremni - naprotiv...

U četvrtak u 20.30 crveno-beli igraju na svom stadionu protiv Florijane sa Malte prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi trener Vladan Milojević imao je svega dvadesetak dana da se upozna sa timom.

"Nismo imali mnogo vremena za upoznavanje, dosta toga smo radili u hodu i ne mogu da kažem da smo imali uobičajen pripremni period, ali verujem da je ekipa spremna i nadam se da će sve biti kako treba", optimista je Milojević.

Nekada su ovakve utakmice bile rutina i služile za zagrevanje, ali mladi trener ne misli da je i dalje tako.

"Takvo gledanje na fudbal je potpuno pogrešno. Danas nema formalnosti jer je fudbal otišao u neku drugu dimenziju. Svi ulažu, pa i Florijana. Imaju petoricu Argentinaca, trenera Italijana... Danas svi igraju fudbal i mora se poštovati svaki protivnik. Jeste da Zvezda ima veliko ime i veliku istoriju, ali i drugi treniraju, dovode strane trenere i igrače i nema više amaterskog fudbala".

Milojević je, ipak, istakao da bez obzira na ime rivala njegova ekipa će ići na pobedu.

"Očekivanja u Zvezdi su uvek najveća moguća, pa tako i ovaj put. Ispratili smo par njihovih utakmica do kojih smo mogli da dođemo, jer nije bilo lako naći snimke. Igraju agresivno, osvojili su Kup što nigde nije lako, a iako su bili peti na tabeli, bodovna razlika nije bila velika. Poštujemo protivnika, ali stalno govorim svojim igračima da ne smeju da se plaše bilo kog rivala".

Kao važnu stavku u pripremi utakmice, istakao je međuljudske odnose u svlačionici.

"Uvek ću biti iskren prema njima i tražim da oni isto tako budu prema meni, jer je atmosfera u svlačionici ključ uspeha i daje bazu da nešto napravimo. Ako toga nema, osuđeni smo na nešto što nije dobro. Igrači su me iznenadili profesionalnošću i ponašanjem. Veoma je bitno da igrač Zvezde zna kako u svakom trenutku mora da se ponaša, jer je Zvezda veliko breme".

Možda i najveća dilema je trenutno pozicija golmana, pošto se Filip Manojlović zbog obaveza u mladoj reprezentaciji tek nedavno pridružio crveno-belima, Damir Kahriman nije odradio nekoliko poslednjih treninga na Zlatiboru, a mladi Aleksandar Stanković je odlično branio celu prijateljsku utakmicu protiv Rudara i nametnuo se treneru.

"Kao trener, uvek imam dilemu ko će igrati. Računam na sve igrače koji su mi na raspolaganju, a konačnu odluku doneću pred utakmicu", bio je zagonetan Milojević.

Zvezda će večeras biti bez suspendovanog Gelora Kange, zbog crvenog kartona protiv Ludogoreca, a zbog lakše povrede neizvesno je da li će Džon Ruiz moći da konkuriše za tim.

Četvrtak, 20.30.

Biće vruće...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar