"Ситница" између Црвене звезде и Бабића...!

Једна ствар стоји између промоције Срђана Бабића на адреси Љутице Богдана 1а.

Фудбал 30.06.2017 | 12:00
"Ситница" између Црвене звезде и Бабића...!
Млади, високи Бањалучанин Срђан Бабић (21, 195) заиграће у Црвеној звезди наредне сезоне уколико тандем Звездан Терзић/Митар Мркела успе да пронађе заједнички језик са колегама из Сан Себастијана.

Мондо из поузданих извора сазнаје да је после састанка који су у уторак у Београду са челницима црвено-белих имали фудбалер и његов отац, Миланко, начелно све договорено и да су обе стране изразиле и спремност и жељу да до трансфера дође.

Договорено је да Бабићи допутују поново из Бањалуке за два-три дана, након што тандем Звездиних оперативаца покуша са челницима Реал Сосиједада да пронађе модел према којем би један од "златних орлића" са Новог Зеланда добио дозволу да се врати у Србију.

Другим речима, сада је на Звезди и "Ла Реалу" да се договоре или око обештећења или око позајмице.

Клуб са "Аноете" платио је Војводини милион евра за Бабића недуго по његовом повратку са ФИФА светског првенства за омладинце, где је под вођством селектора Вељка Пауновића имао запажену улогу у походу на златну медаљу.

Бабић је првобитно прикључен "Б" тиму Сосиједада, за који је у сезони 2015/16 одиграо 31 меч и дао три гола, а шансу у првом тиму није добио ни прошлог лета, већ је послат на позајмицу у друголигаша Реус, за који је одиграо само 12 мечева прошле сезоне.

Утолико, и Бабићу је у интересу да се нађе у тиму у којем би имао шансу да игра, а и реалност је да његова цена значајно опала у међувремену што је Црвеној звезди, такође, важно.

Нови тренер Црвене звезде, Владан Милојевић, у овом тренутку има само двојицу класинчних штопера у тиму, Абрахама Фримпонга и Вујадина Савића, као и дефанзивног везисту Дамијена Ле Талека, који је неколико пута у претходне две сезоне играо у центру одбране.

Поред Бабића, у Љутице Богдана преговарају и са Марком Башом из Лила, који ће постати остварива мета уколико раскине уговор са француским клубом што се и даље не догађа. Реалније је да ће конкуренцији за места у средини одбране појачати Бабићев вршњак из редова Спартака, Немања Ћаласан, који је у "чекаоници".

Објављујући да је клуб драстично смањио дуг, генерални директор Црвене звезде, Терзић, објавио је и да је везиста Михаило Ристић потписао за руски Краснодар за два милиона евра у дану у ком је његов колега из везног реда, Срђан Плавшић, озваничио трансфер у Спарту из Прага. Био је то буран дан на "Рајку Митићу" утолико што је са Ричмондом Боаћијем потписан уговор до 2020. године и договорен трансфер Александра Пешића из Тулуза за 750.000 евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар