"Sitnica" između Crvene zvezde i Babića...!

Jedna stvar stoji između promocije Srđana Babića na adresi Ljutice Bogdana 1a.

Fudbal 30.06.2017 | 12:00
"Sitnica" između Crvene zvezde i Babića...!
Mladi, visoki Banjalučanin Srđan Babić (21, 195) zaigraće u Crvenoj zvezdi naredne sezone ukoliko tandem Zvezdan Terzić/Mitar Mrkela uspe da pronađe zajednički jezik sa kolegama iz San Sebastijana.

Mondo iz pouzdanih izvora saznaje da je posle sastanka koji su u utorak u Beogradu sa čelnicima crveno-belih imali fudbaler i njegov otac, Milanko, načelno sve dogovoreno i da su obe strane izrazile i spremnost i želju da do transfera dođe.

Dogovoreno je da Babići doputuju ponovo iz Banjaluke za dva-tri dana, nakon što tandem Zvezdinih operativaca pokuša sa čelnicima Real Sosijedada da pronađe model prema kojem bi jedan od "zlatnih orlića" sa Novog Zelanda dobio dozvolu da se vrati u Srbiju.

Drugim rečima, sada je na Zvezdi i "La Realu" da se dogovore ili oko obeštećenja ili oko pozajmice.

Klub sa "Anoete" platio je Vojvodini milion evra za Babića nedugo po njegovom povratku sa FIFA svetskog prvenstva za omladince, gde je pod vođstvom selektora Veljka Paunovića imao zapaženu ulogu u pohodu na zlatnu medalju.

Babić je prvobitno priključen "B" timu Sosijedada, za koji je u sezoni 2015/16 odigrao 31 meč i dao tri gola, a šansu u prvom timu nije dobio ni prošlog leta, već je poslat na pozajmicu u drugoligaša Reus, za koji je odigrao samo 12 mečeva prošle sezone.

Utoliko, i Babiću je u interesu da se nađe u timu u kojem bi imao šansu da igra, a i realnost je da njegova cena značajno opala u međuvremenu što je Crvenoj zvezdi, takođe, važno.

Novi trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, u ovom trenutku ima samo dvojicu klasinčnih štopera u timu, Abrahama Frimponga i Vujadina Savića, kao i defanzivnog vezistu Damijena Le Taleka, koji je nekoliko puta u prethodne dve sezone igrao u centru odbrane.

Pored Babića, u Ljutice Bogdana pregovaraju i sa Markom Bašom iz Lila, koji će postati ostvariva meta ukoliko raskine ugovor sa francuskim klubom što se i dalje ne događa. Realnije je da će konkurenciji za mesta u sredini odbrane pojačati Babićev vršnjak iz redova Spartaka, Nemanja Ćalasan, koji je u "čekaonici".

Objavljujući da je klub drastično smanjio dug, generalni direktor Crvene zvezde, Terzić, objavio je i da je vezista Mihailo Ristić potpisao za ruski Krasnodar za dva miliona evra u danu u kom je njegov kolega iz veznog reda, Srđan Plavšić, ozvaničio transfer u Spartu iz Praga. Bio je to buran dan na "Rajku Mitiću" utoliko što je sa Ričmondom Boaćijem potpisan ugovor do 2020. godine i dogovoren transfer Aleksandra Pešića iz Tuluza za 750.000 evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar