2 трансфера у АБА, 2 у Евролиги!

Четири "лагане" кошаркашке вести за добро јутро.

Кошарка 29.06.2017 | 08:15
2 трансфера у АБА, 2 у Евролиги!
Почели су увелико трансфери кошаркаша широм Европе, а појачавају се и најбогатији, као и тимови у региону.

Кренимо редом...

ВАЛЕНСИЈА

Кошаркашки клуб Валенсија ангажовао је играча на позицији крила, Арона Дорнекампа.

Дорнекамп, 31-огодишњи играч из Канаде, потписао је уговор на две године са шпанским клубом који ће следеће сезоне поново играти у Евролиги.

Он је прошле сезоне играо за Тенерифе, где је у просеку постизао 12,3 опена и 4,2 скокова на 35 одиграних утакмица шпанске лиге.

Своју професионалну каријеру започео у Италији, а пре него што је потписао за Тенерифе, играо је у Франкфурту. Са клубом из Немачке освојио је титулу Еврокуп 2016. године.

Дорнекамп ће ове сезоне први пут играти у Евролиги.

МАКАБИ

У исто време, Макаби из Тел Авива ангажовао је крилног центра Џејка Коена.

Коен је потписао уговор на две године. Прошле сезоне играо је за Макаби Ашдод где је у просеку постизао 13,2 поена и бележио 7,7 скокова, по чему је био шести у лиги.

Коену ово није први уговор са Макабијем, дебитовао је 2013. године пре него што је отишао на позајмицу у Ришон Лецион. Он се наредне сезоне вратио у Макаби са којим је тада освојио Израелски куп.

За клубом из Тел Авива, за те две сезоне, одиграо је 19 утакмица у Евролиги. Коен је сезону 2015/16. провео у грчком Арису.

ОЛИМПИЈА

Љубљанска Олимпија ангажовала је играча на позицији центра, Бојана Радуловића.

Радуловић је потписао једногодишњи уговор.

"Веома сам захвалан тренеру и управи клуба што су ми пружили ову прилику. Повратак у Олимпију је била моја велика жеља и учинићу све да помогнем тиму наредне сезоне", рекао је 25-годишњи Радуловић.

Радуловић је прошле сезоне наступао за словеначки клуб Приморска где је у просеку постизао 8,6 поена, 5,1 скокова и 1,1 блокаду по утакмици.

За клуб из Љубљане играо је у млађим селекцијама од 2007. до 2010. године, а ове сезоне имаће прилику да дебитује за сениорску екипу.

ИГОКЕА

Кошаркаш Никола Гајић прво је појачање Игекее за наредну сезону, објављено је данас на сајту Јадранске лиге.

Клуб из Александровца је објавио да је Гајић потписао једногодишњи уговор.

Никола Гајић је провео претходну сезону у словеначком тиму Приморска где је просечно бележио 11,4 поена и 5,7 скокова по утакмици.

Пре тога наступао је за екипу Спарс и тузланску Слободу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар