Двије општине о сарадњи

Друштво слободних народа у Европи може бити постигнуто и трајно учвршћено само уз пријатељску сарадњу људи, само је једна од порука наченика општине Угљевик Василија Перића и жупана словеначке општине Кидричево,Антпна Лесковара, који су у том граду закључили протокол о сарадњи у намери да се подстакне сарадња међу појединицима, друштвено активним организацијама и удружењима.

Република Српска 27.06.2017 | 23:40
Двије општине о сарадњи
Челници двије општине су нагласили да се,» кроз сусрете и сарадњу грађана на темељу међусобног разумијевања и повјерења може допринијети развоју пријатељских односа Републике Словеније и Републике Српске, уз продубљивање позитивних вриједности, те остварењу идеје мирне и солидарне Европе».

-На основу ових веза подстиче се сарадња на привредном, културном, васпитно-образовном, друштвеном и спортском подручју-рекао је жупан Лесковар..Нас два потписника протокола о сарадњу смо демократски и слободно изабрани од грађана општина Кидричево и општине Угљевик. Протокол је основа за доношење свих осталих аката међусобног договарања.

Василије Перић, челни човек општине Угљевик, рекао је да су двије општине, по много чему, сличне, као и њихова сарадња, „која је настала спонтано и израсла у велико пријатељство дала већ резулате, прије свега на културном плану, а већ у наговештају је озбиљна привредна сарадња“.

Нашу сарадњу желимо да проширимо на што више наших суграђана, као двије отворене средине, које нису чекале „сигнал“ или „миг“ да се пријатеље и сарађују, већ то чине као људи из двије демократски развијене локалне заједнице, чији челници знају да је у суштини свега-суграђанин, његова потреба и интерес-наглашава Перић.

(БН/В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар