Dvije opštine o saradnji

Društvo slobodnih naroda u Evropi može biti postignuto i trajno učvršćeno samo uz prijateljsku saradnju ljudi, samo je jedna od poruka načenika opštine Ugljevik Vasilija Perića i župana slovenačke opštine Кidričevo,Antpna Leskovara, koji su u tom gradu zaključili protokol o saradnji u nameri da se podstakne saradnja među pojedinicima, društveno aktivnim organizacijama i udruženjima.

Republika Srpska 27.06.2017 | 23:40
Dvije opštine o saradnji
Čelnici dvije opštine su naglasili da se,» kroz susrete i saradnju građana na temelju međusobnog razumijevanja i povjerenja može doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa Republike Slovenije i Republike Srpske, uz produbljivanje pozitivnih vrijednosti, te ostvarenju ideje mirne i solidarne Evrope».

-Na osnovu ovih veza podstiče se saradnja na privrednom, kulturnom, vaspitno-obrazovnom, društvenom i sportskom području-rekao je župan Leskovar..Nas dva potpisnika protokola o saradnju smo demokratski i slobodno izabrani od građana opština Кidričevo i opštine Ugljevik. Protokol je osnova za donošenje svih ostalih akata međusobnog dogovaranja.

Vasilije Perić, čelni čovek opštine Ugljevik, rekao je da su dvije opštine, po mnogo čemu, slične, kao i njihova saradnja, „koja je nastala spontano i izrasla u veliko prijateljstvo dala već rezulate, prije svega na kulturnom planu, a već u nagoveštaju je ozbiljna privredna saradnja“.

Našu saradnju želimo da proširimo na što više naših sugrađana, kao dvije otvorene sredine, koje nisu čekale „signal“ ili „mig“ da se prijatelje i sarađuju, već to čine kao ljudi iz dvije demokratski razvijene lokalne zajednice, čiji čelnici znaju da je u suštini svega-sugrađanin, njegova potreba i interes-naglašava Perić.

(BN/V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar