ЕП до 21: Нигес хет-триком одвео ''Фурију'' у финале!

Фудбалери Шпаније пласирали су се у финале Европског првенства за младе пошто је победила селекцију Италије резултатом 3:1(0:0).  Ударна песница Саул изрешетао Донаруму хет-триком за 21 минут! Шпанија разбила Италију за финале! Гаљардини црвеним картоном учинио посао Италијана немогућим - 3:1 за Шпанију у полуфиналу Европског првенства у Пољској.

Фудбал 27.06.2017 | 23:10
ЕП до 21: Нигес хет-триком одвео ''Фурију'' у финале!
Јунак меча био је фудбалер Атлетко Мадрида Саул Нигес који је постигао хет-трик у 53, 65. и 74. минуту.

Стрелац јединог гола ‘Азура’ био је Федерико Бернардеши у 62. минуту.

Прво полувреме завршено је без голова, па је далеко узбудљивија игра виђена у другом делу меча.

‘Црвена Фурија’ повела је голом Нигеса, да би, нешто мање од десет минута игре, нападач Бернардеши изједначио на 1:1, иако су Италијани имали играча мање, јер је у 58. минуту Гаљардини зарадио други жути картон.

Није дуго били потребно Нигесу да савлада Донаруму и поново доведе своју екипу у вођство . У 65. минуту је сјајно прихватио лопту коју му је упутио Делофеу, да би потом фантастичним ударцем лако матирао противничког голмана.

Десетак минута касније, исти играч, уписује свој трећи погодак и после асистенције Марка Асенсија погађа леви угао Донаруме за 3:1, који је био и коначан резултат.

У финалу Европског првенства за младе гледаћемо сусрет Шпаније и Немачке!

Фурија се домогла  борбе за трофеј у мечу против Италије коју је обележио фантастични Саул Њигез са три поготка - 3:1. Фудбалер Атлетико Мадрида је некако био сањив све до 50. минута, а онда се пробудио, дао три веома лепа гола и очас посла средио незгодне Италијане. Први је био минијатура, други бомба, а трећи рутина.

Три гола  за 21 минута - хвала и довиђења!

Посао Шпанцима олакшао је Роберто Гаљардини црвеним картоном (други жути)  у 58. минуту, после тога је чак Бернардески изједначио на 1:1, али то је био само последњи трзај после ког је уследио потоп. Саул је решио да буде прва звезда и на том путу није могао га саплете. Класа је класа. Он је играч Атлетико Мадрида који наступа на највећем нивоу и то се овога пута видело на делу.

Од самог старта се видело колико су ово квалитетне екипе.  Мада, игра у првом полувремену није била претерано интересантна као у другом, мада је било шанси.

Први су запретили Италијани преко Кјезе који је пробао са левог бока, али је Аризабалага добро реаговао. Кјеза је био важан за Италијане зато што у игри није било Берардија и он је морао да повуче са те леве стране у нападу.  После овог покушаја нашао се још два пута у ситуацији да припрети, али није стигао лопту.

Шпанци су пробали из корнера када је Деулофеу умало савладао Донаруму директно из корнера, а шпанска одбрана није била тако чврста као на претходним мечевима.

Имала је Фурија потом иницијативу, али је главни нападач Сандро Рамирез  био помало одсечен од везног реда и зато су играчи Алберта Селадеса били мање опасни него обично. Највише је претио Деулофеу, био је веома активан по левој страни напада, а Селадес је покушавао и са променом стране њега и Асенсија.

Најбољу шансу за Италијане у првом полувремену имао је Пелегрини када се нашао сам испред Аризабалаге, али је голман Атлетик Билбаа био веома добар и сигуран у интервенцијама. Иначе, Пелегрини је јако добро газдовао средином терена и био један од бољих Азурина у првом полувремену.

Шпанци су после паузе изашли решени да држе конце игре у својим рукама, а мали проблем им је правила  чињеница да Асенсио и Саул нису били превише расположени за игру. И таман када је већина помислила да је овај двојац пао на психичком испиту, уследила је минијатура Саула у 53. минуту.

Примио је лопту од Себаљоса и онда је малтене из корака завукао у ћошак Донаруминоггола. Прецизан ударац, Фурија је стекла вођство од 1:0.

И таман када су Азурини преживели шок, уследио је нови. Роберто Гаљардини је направио фаул на средини терена, зарадио је искључење и додатно отежао сутуацију Италијанима. Од тог момента је било очекивано да Фурија потпуно преузме контролу игре, али је уследио нови шок, овога  пута за Шпанце.

Бернадески који се пре тога није видео на терену је кренуо у соло продор, неколико пута исцимао одбрану и уз малу помоћ среће донео Азуринима изједначење са играчем мање. Потпуно неочекиван гол, судећи по реакцији публике - 1:1.

Ипак, Шпанија је имала Саула, а одговор је уследио одмах! Каква голчина је то била у 65. минуту, Ђиђо је био немоћан после праве бомбе са дистанце - 2:1. Наставила је после тога Шпанија да напада како би ударила печат на овај меч, а то је урадио ко други до Саулу 74. минуту. Опет прецизан ударац, и опет шетња Донаруме до мреже... 

У првом полуфиналу Немачка је савладала Енглеску после бољег извођења пенала (2:2 у регуларном делу).

Биће то опасно финале! Али, по свему виђеном, Шпанија ће бити фаворит. Много је јака.

Финале је на програму у петак.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар