EP do 21: Niges het-trikom odveo ''Furiju'' u finale!

Fudbaleri Španije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva za mlade pošto je pobedila selekciju Italije rezultatom 3:1(0:0).  Udarna pesnica Saul izrešetao Donarumu het-trikom za 21 minut! Španija razbila Italiju za finale! Galjardini crvenim kartonom učinio posao Italijana nemogućim - 3:1 za Španiju u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Fudbal 27.06.2017 | 23:10
EP do 21: Niges het-trikom odveo ''Furiju'' u finale!
Junak meča bio je fudbaler Atletko Madrida Saul Niges koji je postigao het-trik u 53, 65. i 74. minutu.

Strelac jedinog gola ‘Azura’ bio je Federiko Bernardeši u 62. minutu.

Prvo poluvreme završeno je bez golova, pa je daleko uzbudljivija igra viđena u drugom delu meča.

‘Crvena Furija’ povela je golom Nigesa, da bi, nešto manje od deset minuta igre, napadač Bernardeši izjednačio na 1:1, iako su Italijani imali igrača manje, jer je u 58. minutu Galjardini zaradio drugi žuti karton.

Nije dugo bili potrebno Nigesu da savlada Donarumu i ponovo dovede svoju ekipu u vođstvo . U 65. minutu je sjajno prihvatio loptu koju mu je uputio Delofeu, da bi potom fantastičnim udarcem lako matirao protivničkog golmana.

Desetak minuta kasnije, isti igrač, upisuje svoj treći pogodak i posle asistencije Marka Asensija pogađa levi ugao Donarume za 3:1, koji je bio i konačan rezultat.

U finalu Evropskog prvenstva za mlade gledaćemo susret Španije i Nemačke!

Furija se domogla  borbe za trofej u meču protiv Italije koju je obeležio fantastični Saul Njigez sa tri pogotka - 3:1. Fudbaler Atletiko Madrida je nekako bio sanjiv sve do 50. minuta, a onda se probudio, dao tri veoma lepa gola i očas posla sredio nezgodne Italijane. Prvi je bio minijatura, drugi bomba, a treći rutina.

Tri gola  za 21 minuta - hvala i doviđenja!

Posao Špancima olakšao je Roberto Galjardini crvenim kartonom (drugi žuti)  u 58. minutu, posle toga je čak Bernardeski izjednačio na 1:1, ali to je bio samo poslednji trzaj posle kog je usledio potop. Saul je rešio da bude prva zvezda i na tom putu nije mogao ga saplete. Klasa je klasa. On je igrač Atletiko Madrida koji nastupa na najvećem nivou i to se ovoga puta videlo na delu.

Od samog starta se videlo koliko su ovo kvalitetne ekipe.  Mada, igra u prvom poluvremenu nije bila preterano interesantna kao u drugom, mada je bilo šansi.

Prvi su zapretili Italijani preko Kjeze koji je probao sa levog boka, ali je Arizabalaga dobro reagovao. Kjeza je bio važan za Italijane zato što u igri nije bilo Berardija i on je morao da povuče sa te leve strane u napadu.  Posle ovog pokušaja našao se još dva puta u situaciji da pripreti, ali nije stigao loptu.

Španci su probali iz kornera kada je Deulofeu umalo savladao Donarumu direktno iz kornera, a španska odbrana nije bila tako čvrsta kao na prethodnim mečevima.

Imala je Furija potom inicijativu, ali je glavni napadač Sandro Ramirez  bio pomalo odsečen od veznog reda i zato su igrači Alberta Seladesa bili manje opasni nego obično. Najviše je pretio Deulofeu, bio je veoma aktivan po levoj strani napada, a Selades je pokušavao i sa promenom strane njega i Asensija.

Najbolju šansu za Italijane u prvom poluvremenu imao je Pelegrini kada se našao sam ispred Arizabalage, ali je golman Atletik Bilbaa bio veoma dobar i siguran u intervencijama. Inače, Pelegrini je jako dobro gazdovao sredinom terena i bio jedan od boljih Azurina u prvom poluvremenu.

Španci su posle pauze izašli rešeni da drže konce igre u svojim rukama, a mali problem im je pravila  činjenica da Asensio i Saul nisu bili previše raspoloženi za igru. I taman kada je većina pomislila da je ovaj dvojac pao na psihičkom ispitu, usledila je minijatura Saula u 53. minutu.

Primio je loptu od Sebaljosa i onda je maltene iz koraka zavukao u ćošak Donaruminoggola. Precizan udarac, Furija je stekla vođstvo od 1:0.

I taman kada su Azurini preživeli šok, usledio je novi. Roberto Galjardini je napravio faul na sredini terena, zaradio je isključenje i dodatno otežao sutuaciju Italijanima. Od tog momenta je bilo očekivano da Furija potpuno preuzme kontrolu igre, ali je usledio novi šok, ovoga  puta za Špance.

Bernadeski koji se pre toga nije video na terenu je krenuo u solo prodor, nekoliko puta iscimao odbranu i uz malu pomoć sreće doneo Azurinima izjednačenje sa igračem manje. Potpuno neočekivan gol, sudeći po reakciji publike - 1:1.

Ipak, Španija je imala Saula, a odgovor je usledio odmah! Kakva golčina je to bila u 65. minutu, Điđo je bio nemoćan posle prave bombe sa distance - 2:1. Nastavila je posle toga Španija da napada kako bi udarila pečat na ovaj meč, a to je uradio ko drugi do Saulu 74. minutu. Opet precizan udarac, i opet šetnja Donarume do mreže... 

U prvom polufinalu Nemačka je savladala Englesku posle boljeg izvođenja penala (2:2 u regularnom delu).

Biće to opasno finale! Ali, po svemu viđenom, Španija će biti favorit. Mnogo je jaka.

Finale je na programu u petak.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar