ЛШ - квалификације: Кренули ''Лилипутанци''!

Голчина Ненадовића за предност Јермена! У уторак поподне почела је нова сезона Лиге шампиона, а први меч донео нам је спектакуларан погодак српског интернационалца Уроша Ненадовића.  Данас сви играју фудбал - чак и у Гибралтару! Првак Гибралтара бољи од велшког ТНС (2:1), шампион Малте убедљив против Талина (2:0).

Фудбал 27.06.2017 | 23:00
ЛШ - квалификације: Кренули ''Лилипутанци''!
Двадесеттрогодишњи крилни нападач донео је победу јерменском прваку Алашкерту против Санта Коломе из Андоре у првом колу квалификација за елитно такмичење – 1:0 (1:0).

Бивши играч ОФК Београда, Новог Пазара, Војводине, Рада и Радника из Сурдулице био је стрелац јединог гола на сусрету, мајсторским потезом у 39. минуту.

Артак Дашијан послао је лопту по земљи на петерац, са десног бока, а Урош је петом скренуо у ближи угао гола гостију.

У преосталим мечевима одиграним од 20 часова, малтежански Хибернијанс био је бољи од Инфонета из Естоније 2:0 (0:0), Викингур се на Фарским острвима намучио са косовском Трепчком 2:1 (1:1), док је изненађење вечери направила Европа са Гибралтара.

Шампион Гибралтара је до историјског тријумфа стигао против ТНС у Велсу, поготокм Гомеса у 76. минуту за коначних 2:1 (1:1).

Колико пута речено, колико пута написано - данас сви играју фудбала! Ту изанђалу фразу вечерас су на својој кожи осетили фудбалери велшког шампиона ТНС-а. Истина, не припадају они европском крему, али се очекивало да славе у првом мечу против Колеџ Еуропе са Гибрлтара.

Десило се супротно. Прошле године Линколн је шокирао Селтик, а вечерас је до велико тријумфа стигала Еуропа. Иначе, реч је о тиму који је прошле сезоне избацио јерменски Пјуник.

Да ће ова ноћ бити у знаку првака Гибралтара најавио је Кило већ у уводној фази меча, Квиглеј је изједначио, али је Кристенсен донео тријумф гостима.

Представник Малте је опоменуо Звезду коју у четвртак дочекује Флоријану. Талин је на Малти промашио пенал већ у петом минуту и онда тотално пао. Примио је два јефтина гола, тако да Малтежани имају зицер.

Реванш сусрети на програми су наредној уторка и среде.

Лига шампиона – 1. коло – квалификације:

Алашкерт – Санта Колома 1:0 (1:0)
Ненадовић 39

Хибернијанс – Инфонет Талин 2:0 (0:0)
Жоргињо 63, Кристенсен 73

ТНС – Европа 1:2 (1:1)
Кигли 44 -- Квиљо 8, Гомес 78

Викингур – Трепча 2:1 (1:1)
Ватнхамар 17, Лавал 73 - Хајдари 39

среда:

20.45 Линфилд – Фиорита

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар