LŠ - kvalifikacije: Krenuli ''Liliputanci''!

Golčina Nenadovića za prednost Jermena! U utorak popodne počela je nova sezona Lige šampiona, a prvi meč doneo nam je spektakularan pogodak srpskog internacionalca Uroša Nenadovića.  Danas svi igraju fudbal - čak i u Gibraltaru! Prvak Gibraltara bolji od velškog TNS (2:1), šampion Malte ubedljiv protiv Talina (2:0).

Fudbal 27.06.2017 | 23:00
LŠ - kvalifikacije: Krenuli ''Liliputanci''!
Dvadesettrogodišnji krilni napadač doneo je pobedu jermenskom prvaku Alaškertu protiv Santa Kolome iz Andore u prvom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje – 1:0 (1:0).

Bivši igrač OFK Beograda, Novog Pazara, Vojvodine, Rada i Radnika iz Surdulice bio je strelac jedinog gola na susretu, majstorskim potezom u 39. minutu.

Artak Dašijan poslao je loptu po zemlji na peterac, sa desnog boka, a Uroš je petom skrenuo u bliži ugao gola gostiju.

U preostalim mečevima odigranim od 20 časova, maltežanski Hibernijans bio je bolji od Infoneta iz Estonije 2:0 (0:0), Vikingur se na Farskim ostrvima namučio sa kosovskom Trepčkom 2:1 (1:1), dok je iznenađenje večeri napravila Evropa sa Gibraltara.

Šampion Gibraltara je do istorijskog trijumfa stigao protiv TNS u Velsu, pogotokm Gomesa u 76. minutu za konačnih 2:1 (1:1).

Koliko puta rečeno, koliko puta napisano - danas svi igraju fudbala! Tu izanđalu frazu večeras su na svojoj koži osetili fudbaleri velškog šampiona TNS-a. Istina, ne pripadaju oni evropskom kremu, ali se očekivalo da slave u prvom meču protiv Koledž Europe sa Gibrltara.

Desilo se suprotno. Prošle godine Linkoln je šokirao Seltik, a večeras je do veliko trijumfa stigala Europa. Inače, reč je o timu koji je prošle sezone izbacio jermenski Pjunik.

Da će ova noć biti u znaku prvaka Gibraltara najavio je Kilo već u uvodnoj fazi meča, Kviglej je izjednačio, ali je Kristensen doneo trijumf gostima.

Predstavnik Malte je opomenuo Zvezdu koju u četvrtak dočekuje Florijanu. Talin je na Malti promašio penal već u petom minutu i onda totalno pao. Primio je dva jeftina gola, tako da Maltežani imaju zicer.

Revanš susreti na programi su narednoj utorka i srede.

Liga šampiona – 1. kolo – kvalifikacije:

Alaškert – Santa Koloma 1:0 (1:0)
Nenadović 39

Hibernijans – Infonet Talin 2:0 (0:0)
Žorginjo 63, Kristensen 73

TNS – Evropa 1:2 (1:1)
Kigli 44 -- Kviljo 8, Gomes 78

Vikingur – Trepča 2:1 (1:1)
Vatnhamar 17, Laval 73 - Hajdari 39

sreda:

20.45 Linfild – Fiorita

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar