ЕП до 21: Сјајан фудбал, драма, пенали - Нијемци у финалу!

Енглези ретко када, и то тешко, "одведу" Немачку до пенал серије, а када им то успе - губе! У финалу Европског првенства за младе играће Немци. . .

Фудбал 27.06.2017 | 21:30
ЕП до 21: Сјајан фудбал, драма, пенали - Нијемци у финалу!
Енглези ретко када, и углавном тешком муком, стигну до пенала када играју фудбал против Немаца.

Али, када им то успе - онда сигурно губе!

Давно успостављена традиција настављена је и овог уторка увече у пољском граду Тихи, где је млада репрезентација Енглеске имала вођство у првом полуфиналу, није успела да га задржи, али је успела да издржи до једанаестераца…

...не и после њих.

Енглеска - Немачка 2:2, 2:2 (1:1), пеналима 3:4.

Улогу Стјуарта Пирса из Италије 1990. или Гарета Саутгејта из Енглеске 1996. године, овог пута преузео је млади везиста Саутемптона Нејтан Редмонд, који је на затварању пете серије морао да затресе мрежу да би оставио "албион" у игри, али је његов ударац "прочитао" Јулијан Полерсбек и сјајном интервенцијом одвео "маншафт" у финале.

Немачка ће се за другу тиулу првака Европе за младе (претходну су освојили 2009. у Шведској декласиравши Енглеску 4:0 у финалу) борити у недељу, у Варшави, против бољег из другог полуфинала у којем ће се од 21 час, такође вечерас, састати Италија и Шпанија.

Полерсбек је пре одбране турнира зауставио и ударац центарфора Челсија, Тамија Ејбрахама, који је на затварању друге серије имао прилику да донесе Енглеској значајну предност, али није издржао притисак.

Двадесетак секунди пре тога, голман Сандерленда Џордан Пикфорд одлично је реаговао и зауставио солидан ударац левог бека Немачке, Јаника Герхарта, али се испоставило да његови саиграчи нису били довољно мирни приликом извођења пенала.

До тада, током 120 минута нестварно офанзивног и допадљивог фудбала, Енглеска је била бољи ривал у првих 10-ак минута оба полувремена. Све остало, и то у значајној мери, припало је момцима селектора Штефана Кунца, који су упутили скоро 40 удараца ка Пикфордовом голу, имали поништен погодак из офсајда који је могао да се види само на микроскопу.

И, на крају, када су ривали потпуно остали без снаге, пропустили шансу утакмице после ко зна којег по реду фантастичног потеза Џеремија Тољана и центаршута који је изненадио Надима Амирија.

При резултату 2:2, у 112. минуту, Амири се нашао сам на петерцу испред Пикфорда и - промашио цео фудбал!

Да се другачије завршило надметање једанаестерцима, Амири би био трагичар, али се овај фудбалер искупио у самој пенал серији када је постигао веома важан погодак на отварању пете серије, за 3:4, на шта Редмонд није могао да одговори.

Литвански арбитар Гедиминас Мажејка обрукао се два пута у уводним тренуцима меча и пропустио да досуди по један чист пенал на обе стране, али се потом "подигао" и одлично водио меч до краја.

Енглеска ће, после свега, остати са две титуле првака Европе за младе фудбалере освојене 1982. и 1984. године.

Семафор:

0:1 - Зелке (35)

1:1 - Греј (41)

2:1 - Ејбрахам (50)

2:2 - Плат (70)

Пенали:

0:1 – Арнолд

1:1 – Бејкер

1:1 – Герхарт (брани Пикфорд)

1:1 – Ејбрахам (брани Полерсбек)

1:2 – Филип

2:2 – Чилвел

2:3 – Мајер

3:3 – Ворд-Прауз

3:4 – Амири

3:4 – Редмонд (брани Полерсбек)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар