Илиев: Визија јаког Партизана је са Сумом!

Спортски директор Партизана разговарао са новинарима о прелазном року и жељама црно-белих. Милетић на корак од потписа, а у визију се уклапа Сејдубу Сума. Нема продаје до краја квалификација. . .

Фудбал 28.06.2017 | 12:15
Илиев: Визија јаког Партизана је са Сумом!
Спортски директор Партизана Ивица Илиев допутовао је у понедељак на припреме црно-белих у Словенију и остаће до среде.

С њим у колима требало је да буде и Леонардо. Бразилац је, међутим, промашио лет, тако да је његов повратак у Београд, самим тим и сусрет са саиграчима, померен за среду.

Голгетер "парног ваљка" и један од најбољих играча српског шампиона у прошлој сезони, коначно је кренуо пут Европе и Балкана. Слика из авиона окачена на Инстаграму и речи оперативца Партизана уверавају да ће Леонардо заиста од среде бити прикључен раду у Моравским Топлицама.

"Дефинитивно стиже и одмах по доласку у Београд креће у Словенију", са дозом олакшња истиче Илиев.

Директор Партизана сматра да Леонарду неће бити много времена потребно да достигне такмичарску форму. Такође, напомиње да се клуб свакодневно бори са понудама које долазе за Бразилца.

"Никад теже није било задржати неког играча, понуда има са свих страна. Сада смо у позицији да терамо заинтересоване стране и агенте од клуба. Сећам се шта се све раније радило да се прода фудбалер, а ми сада све чинимо да га оставимо", каже Илиев и додаје да је то потврда да се ствара јак Партизан.

"Магична сума" због које би се Партизан одрекао Леонарда још није одређена.

"Ми смо изричити у свом ставу, Лео је то схватио и помирио се са клупском идејом. Када одлучимо да је прави моменат за растанак то ће сигурно и за њега бити прави тренутак. Не размишљамо о новцу. Избегавамо сваку конверзацију баш због тога да не дођемо у неко веће искушење".

Понуда има и за друге играче Партизана.

"Има прилично интересовања и за Евертона, али не желим да говорим о играчима који нису на продају. Свака понуда је у старту била пресечена са моје стране. Понављам, Евертон није на продају. Жеља ми је била да 'зацементирам' базу за квалификације, да остану Леонардо, Ђурђевич, Евертон...".

За Леонардом, дан касније, долазе Урош Ђурђевић и Марко Јевтовић, затим би требало да се прикључе и појачања. Пре свих - штопер Немања Милетић.

"Ретко причам о именима док није готово, али у овом случају могу да кажем да само неко чудо може да га спречи да не потпише за нас. Очекујем да и он за дан, два буде овде са нама. Милетић је по укусу нашег тренера. Све радимо у сарадњи, не мислим да све знам, Ђукић је играо на тој позицији и сигурно боље зна као што за офанзивни део верујем свом осећају и интуицији".

Сејдуба Сума?

Ивица Илиев има визију офанзивне линије иза најистуренијих играча. Да би се она остварила потребно је да Партизан доведе Суму, неостварену жељу из претходних прелазних рокова.

"За сада је и даље неостварена жеља, али надам се да ће се то променити. Шкрт сам на речима кад су трансфери у питању", остаје загонетан спортски директор.

О којим појачањима се још размишља? 

"Тренутно нема више играча у фокусу, само нам је ургентан одбрамбени играч. Доласком Милетића попуњавамо све позиције и дочекујемо спремни сезону. Радимо још и на играчу који може да подигне квалитет. Прелазни рок је жива ствар, можда још нешто искористимо...".

Ускоро почиње Лига шампиона...

"Резултат нам је на првом месту и квалитет екипе. Стварно се, свим силама, трудимо да екипа остане до краја квалификација и да дамо све од себе да уђемо у једно од два европска такмичења. Вечити сам оптимиста. Како сада да не будем када сам то био и прошле сезоне у ситуацији у којој смо били", порука је Илиева.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар