Iliev: Vizija jakog Partizana je sa Sumom!

Sportski direktor Partizana razgovarao sa novinarima o prelaznom roku i željama crno-belih. Miletić na korak od potpisa, a u viziju se uklapa Sejdubu Suma. Nema prodaje do kraja kvalifikacija. . .

Fudbal 28.06.2017 | 12:15
Iliev: Vizija jakog Partizana je sa Sumom!
Sportski direktor Partizana Ivica Iliev doputovao je u ponedeljak na pripreme crno-belih u Sloveniju i ostaće do srede.

S njim u kolima trebalo je da bude i Leonardo. Brazilac je, međutim, promašio let, tako da je njegov povratak u Beograd, samim tim i susret sa saigračima, pomeren za sredu.

Golgeter "parnog valjka" i jedan od najboljih igrača srpskog šampiona u prošloj sezoni, konačno je krenuo put Evrope i Balkana. Slika iz aviona okačena na Instagramu i reči operativca Partizana uveravaju da će Leonardo zaista od srede biti priključen radu u Moravskim Toplicama.

"Definitivno stiže i odmah po dolasku u Beograd kreće u Sloveniju", sa dozom olakšnja ističe Iliev.

Direktor Partizana smatra da Leonardu neće biti mnogo vremena potrebno da dostigne takmičarsku formu. Takođe, napominje da se klub svakodnevno bori sa ponudama koje dolaze za Brazilca.

"Nikad teže nije bilo zadržati nekog igrača, ponuda ima sa svih strana. Sada smo u poziciji da teramo zainteresovane strane i agente od kluba. Sećam se šta se sve ranije radilo da se proda fudbaler, a mi sada sve činimo da ga ostavimo", kaže Iliev i dodaje da je to potvrda da se stvara jak Partizan.

"Magična suma" zbog koje bi se Partizan odrekao Leonarda još nije određena.

"Mi smo izričiti u svom stavu, Leo je to shvatio i pomirio se sa klupskom idejom. Kada odlučimo da je pravi momenat za rastanak to će sigurno i za njega biti pravi trenutak. Ne razmišljamo o novcu. Izbegavamo svaku konverzaciju baš zbog toga da ne dođemo u neko veće iskušenje".

Ponuda ima i za druge igrače Partizana.

"Ima prilično interesovanja i za Evertona, ali ne želim da govorim o igračima koji nisu na prodaju. Svaka ponuda je u startu bila presečena sa moje strane. Ponavljam, Everton nije na prodaju. Želja mi je bila da 'zacementiram' bazu za kvalifikacije, da ostanu Leonardo, Đurđevič, Everton...".

Za Leonardom, dan kasnije, dolaze Uroš Đurđević i Marko Jevtović, zatim bi trebalo da se priključe i pojačanja. Pre svih - štoper Nemanja Miletić.

"Retko pričam o imenima dok nije gotovo, ali u ovom slučaju mogu da kažem da samo neko čudo može da ga spreči da ne potpiše za nas. Očekujem da i on za dan, dva bude ovde sa nama. Miletić je po ukusu našeg trenera. Sve radimo u saradnji, ne mislim da sve znam, Đukić je igrao na toj poziciji i sigurno bolje zna kao što za ofanzivni deo verujem svom osećaju i intuiciji".

Sejduba Suma?

Ivica Iliev ima viziju ofanzivne linije iza najisturenijih igrača. Da bi se ona ostvarila potrebno je da Partizan dovede Sumu, neostvarenu želju iz prethodnih prelaznih rokova.

"Za sada je i dalje neostvarena želja, ali nadam se da će se to promeniti. Škrt sam na rečima kad su transferi u pitanju", ostaje zagonetan sportski direktor.

O kojim pojačanjima se još razmišlja? 

"Trenutno nema više igrača u fokusu, samo nam je urgentan odbrambeni igrač. Dolaskom Miletića popunjavamo sve pozicije i dočekujemo spremni sezonu. Radimo još i na igraču koji može da podigne kvalitet. Prelazni rok je živa stvar, možda još nešto iskoristimo...".

Uskoro počinje Liga šampiona...

"Rezultat nam je na prvom mestu i kvalitet ekipe. Stvarno se, svim silama, trudimo da ekipa ostane do kraja kvalifikacija i da damo sve od sebe da uđemo u jedno od dva evropska takmičenja. Večiti sam optimista. Kako sada da ne budem kada sam to bio i prošle sezone u situaciji u kojoj smo bili", poruka je Ilieva.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar