Из Фајенорда у Рому за нови клупски рекорд!

Клуб из Ротердама продао Римљанима десног бека.  Карсдорп на прегледима, Фајенорд залио нови клупски рекорд! Холандски репрезентативац потписује петогодишњи уговор са Вучицом.

Фудбал 28.06.2017 | 13:45
Из Фајенорда у Рому за нови клупски рекорд!
Холандски фудбалер Рик Карсдорп прећи ће у Рому из Фајенорда у трансферу вредном најмање 16 милиона евра.

Овај 22-годишњи десни бек потписаће петогодишњи уговор када прође лекарске прегледе у Риму.

Шампион Холандије добиће одмах 16 милиона евра за обештећење, а потом и додатна три милиона у случају да се испуне одређени бонуси.

Карсдорп је дуго био на мети Барселоне, Манчестер јунајтеда и Бајерн Минхена, али је нови спортски директор Римљана Монћи, човек познат по добрим потезима на трансфер тржишту, био најбржи.

Карсдорп је поникао у клубу из Ротердама, прошао је све селекције репрезентације Холандије и за А тим одиграо два меча.

Његова продаја је највећа у историји Фајенорда, а претходни рекорд држао је везиста Ђорди Класи, који је пре две године прешао у Саутемптон за 15 милиона евра.

Вишенедељно натезање на релацији Ротердам - Рим је коначно завршено. Рик Карсдорп је стигао рано јутрос у Вечни град на лекарске прегледе, а током данашњег дана или најкасније сутра ставиће и параф на петогодишњи уговор са Вучицом.

Жеље Римљана и фудбалера нису биле спорне. Карсдорп види Рому као идеалну одскочну даску за каснији трансфер у редове неког европског великана, а док буде наступао на Олимпику биће и на видику многим богатим клубовима са континента. Подсетимо, и Барселона и Бајерн су се спомињали недавно као клубови који прате Карсдорпа. 

Фајенорд је био тај који је кочио споразум, највише због жеље да добије чак 20.000.000 евра, али и овако су прошли сјајно. Продали су 22-годишњег десног бека Вучици за 16.000.000, што је нови клупски рекорд и највећа продаја ротердамског великана у последњих десет година.

Претходни рекорд држао је Ђорди Класи који је у лето 2015. отишао у Саутемптон за 15.000.000.

Знајући да је Рома пуна пара, посебно после продаја Мохамеда Салаха Ливерпулу за 50.000.000 челници Фајенорда су отезали са преговорима како би искамчили који милион више и на крају су то успели.

Карсдорп ће највероватније постати и прво званично појачање Роме у ери новог спортског директора Монћија, а његов долазак пратиће и куповина младог репрезентативца Италије Лоренца Пелегринија из Сасуола за 10.000.000 евра.

Извор: мондо/Тањуг/моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар