Iz Fajenorda u Romu za novi klupski rekord!

Klub iz Roterdama prodao Rimljanima desnog beka.  Karsdorp na pregledima, Fajenord zalio novi klupski rekord! Holandski reprezentativac potpisuje petogodišnji ugovor sa Vučicom.

Fudbal 28.06.2017 | 13:45
Iz Fajenorda u Romu za novi klupski rekord!
Holandski fudbaler Rik Karsdorp preći će u Romu iz Fajenorda u transferu vrednom najmanje 16 miliona evra.

Ovaj 22-godišnji desni bek potpisaće petogodišnji ugovor kada prođe lekarske preglede u Rimu.

Šampion Holandije dobiće odmah 16 miliona evra za obeštećenje, a potom i dodatna tri miliona u slučaju da se ispune određeni bonusi.

Karsdorp je dugo bio na meti Barselone, Mančester junajteda i Bajern Minhena, ali je novi sportski direktor Rimljana Monći, čovek poznat po dobrim potezima na transfer tržištu, bio najbrži.

Karsdorp je ponikao u klubu iz Roterdama, prošao je sve selekcije reprezentacije Holandije i za A tim odigrao dva meča.

Njegova prodaja je najveća u istoriji Fajenorda, a prethodni rekord držao je vezista Đordi Klasi, koji je pre dve godine prešao u Sautempton za 15 miliona evra.

Višenedeljno natezanje na relaciji Roterdam - Rim je konačno završeno. Rik Karsdorp je stigao rano jutros u Večni grad na lekarske preglede, a tokom današnjeg dana ili najkasnije sutra staviće i paraf na petogodišnji ugovor sa Vučicom.

Želje Rimljana i fudbalera nisu bile sporne. Karsdorp vidi Romu kao idealnu odskočnu dasku za kasniji transfer u redove nekog evropskog velikana, a dok bude nastupao na Olimpiku biće i na vidiku mnogim bogatim klubovima sa kontinenta. Podsetimo, i Barselona i Bajern su se spominjali nedavno kao klubovi koji prate Karsdorpa. 

Fajenord je bio taj koji je kočio sporazum, najviše zbog želje da dobije čak 20.000.000 evra, ali i ovako su prošli sjajno. Prodali su 22-godišnjeg desnog beka Vučici za 16.000.000, što je novi klupski rekord i najveća prodaja roterdamskog velikana u poslednjih deset godina.

Prethodni rekord držao je Đordi Klasi koji je u leto 2015. otišao u Sautempton za 15.000.000.

Znajući da je Roma puna para, posebno posle prodaja Mohameda Salaha Liverpulu za 50.000.000 čelnici Fajenorda su otezali sa pregovorima kako bi iskamčili koji milion više i na kraju su to uspeli.

Karsdorp će najverovatnije postati i prvo zvanično pojačanje Rome u eri novog sportskog direktora Monćija, a njegov dolazak pratiće i kupovina mladog reprezentativca Italije Lorenca Pelegrinija iz Sasuola za 10.000.000 evra.

Izvor: mondo/Tanjug/mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar