''Нове санкције штете односима''

Нове санкције, које је Вашингтон увео Москви, нашкодиће односима двије земље, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у телефонском разговору са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном.

Свијет 27.06.2017 | 07:51
''Нове санкције штете односима''
"Такве акције доводе читаву сферу руско-америчких односа у озбиљан ризик", рекао је Лавров Тилерсону током разговора чија је тема, прије свега, било рјешавање кризе у Сирији, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Како се наводи у саопштењу, Лавров је рекао да Москва још чека одговор САД на раније приједлоге да се побољшају односи, наводећи да су посљедње акције Вашингтона у Сирији нашкодиле суверенитету те земље, преноси Ројтерс.

Како истиче ТАСС, позивајући се на исто саопштење, двојица дипломата су разговарали о проблемима у вези са решавањем кризе у Сирији, укључујући неопходност да се учврсти прекид ватре, нарочито кроз мировни процес у Астани, ојачају напори у борби против терористичких група и спријече покушаји да се употребе отровна хемијска средства.

Како се додаје, Лавров је позвао Вашингтон да предузме мјере да спријечи провокације против снага сиријске владе, које се боре против терориста, пренио је ТАСС.

Лавров и Тилерсон су се сагласили да наставе контакте, укључујући и питања билатералне агенде, наводи се у саопштењу.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар