''Nove sankcije štete odnosima''

Nove sankcije, koje je Vašington uveo Moskvi, naškodiće odnosima dvije zemlje, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

Svijet 27.06.2017 | 07:51
''Nove sankcije štete odnosima''
"Takve akcije dovode čitavu sferu rusko-američkih odnosa u ozbiljan rizik", rekao je Lavrov Tilersonu tokom razgovora čija je tema, prije svega, bilo rješavanje krize u Siriji, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Lavrov je rekao da Moskva još čeka odgovor SAD na ranije prijedloge da se poboljšaju odnosi, navodeći da su posljednje akcije Vašingtona u Siriji naškodile suverenitetu te zemlje, prenosi Rojters.

Kako ističe TASS, pozivajući se na isto saopštenje, dvojica diplomata su razgovarali o problemima u vezi sa rešavanjem krize u Siriji, uključujući neophodnost da se učvrsti prekid vatre, naročito kroz mirovni proces u Astani, ojačaju napori u borbi protiv terorističkih grupa i spriječe pokušaji da se upotrebe otrovna hemijska sredstva.

Kako se dodaje, Lavrov je pozvao Vašington da preduzme mjere da spriječi provokacije protiv snaga sirijske vlade, koje se bore protiv terorista, prenio je TASS.

Lavrov i Tilerson su se saglasili da nastave kontakte, uključujući i pitanja bilateralne agende, navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar