ИСИЛ упутио пријетње Трампу

Неколико интернет страница америчке владе хаковано је у недјељу, након чега је на њима осванула пријетећа порука ИСИЛ-а, јавља ЦНН.

Свијет 27.06.2017 | 07:14
ИСИЛ упутио пријетње Трампу
Посјетиоце странице Владе у Охају тако је дочекала порука на црној позадини с арапским натписом на врху, уз звук исламског позива на молитву.

Пријетња Трампу: Одговараћеш за сваку кап крви у муслиманским државама.



У поруци је писало: “Ти ћеш одговарати, Трамп, ти и читав твој народ, за сваку кап крви која тече у муслиманским држава”. Порука је завршила изјавом: “Волим Исламску државу”.



У потпису је као хакерска група наведена Теам Сyстем ДЗ, а испод знака на арапском је написано да је “против свих влада на свијету”.

Корисници друштвених мрежа криве ЦИА-у и гувернера Охаја

Корисници Тwиттера су напали гувернера Охаја Јохна Касицха да је сам извео хакерски напад, а један је у коментару написао: “Касицх и ЦНН су ИСИЛ”.

Други је објавио: “Тешко ћу у ово повјеровати. Хрпа типова који се скривају у пећинама хаковала америчку владу. Смрди ми на ЦИА-у”.

ФБИ не жели открити је ли им позната хакерска група

Хаковане су и бројне друге државне wеб странице, укључујући ону супруге гувернера Охаја Карен Касицх те владиног одјељења за затворе и рехабилитацију.

Портпарол владиног одјела за управу Том Хоyт је изјавио: “Све погођене странице су искључене и тренутно истражујемо како је дошло до хаковања. Сарађујемо и с полицијом како бисмо боље разумјели што се догодило”.

ИСИЛ-ова пропаганда појавила се и на страницама Хоwард-а у Марyланду. Из ФБИ-а у Охају нису жељели коментарисати је ли им хакерска група Теам Сyстем ДЗ позната или није.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар