ISIL uputio prijetnje Trampu

Nekoliko internet stranica američke vlade hakovano je u nedjelju, nakon čega je na njima osvanula prijeteća poruka ISIL-a, javlja CNN.

Svijet 27.06.2017 | 07:14
ISIL uputio prijetnje Trampu
Posjetioce stranice Vlade u Ohaju tako je dočekala poruka na crnoj pozadini s arapskim natpisom na vrhu, uz zvuk islamskog poziva na molitvu.

Prijetnja Trampu: Odgovaraćeš za svaku kap krvi u muslimanskim državama.



U poruci je pisalo: “Ti ćeš odgovarati, Tramp, ti i čitav tvoj narod, za svaku kap krvi koja teče u muslimanskim država”. Poruka je završila izjavom: “Volim Islamsku državu”.



U potpisu je kao hakerska grupa navedena Team System DZ, a ispod znaka na arapskom je napisano da je “protiv svih vlada na svijetu”.

Korisnici društvenih mreža krive CIA-u i guvernera Ohaja

Korisnici Twittera su napali guvernera Ohaja Johna Kasicha da je sam izveo hakerski napad, a jedan je u komentaru napisao: “Kasich i CNN su ISIL”.

Drugi je objavio: “Teško ću u ovo povjerovati. Hrpa tipova koji se skrivaju u pećinama hakovala američku vladu. Smrdi mi na CIA-u”.

FBI ne želi otkriti je li im poznata hakerska grupa

Hakovane su i brojne druge državne web stranice, uključujući onu supruge guvernera Ohaja Karen Kasich te vladinog odjeljenja za zatvore i rehabilitaciju.

Portparol vladinog odjela za upravu Tom Hoyt je izjavio: “Sve pogođene stranice su isključene i trenutno istražujemo kako je došlo do hakovanja. Sarađujemo i s policijom kako bismo bolje razumjeli što se dogodilo”.

ISIL-ova propaganda pojavila se i na stranicama Howard-a u Marylandu. Iz FBI-a u Ohaju nisu željeli komentarisati je li im hakerska grupa Team System DZ poznata ili nije.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar