Шок у Фиренци! Оде Виола на добош!

Дијего дела Вале који је 2002. године постао власник Љубичастих изнервиран критикама навијача, одлучио да прода клуб.

Фудбал 28.06.2017 | 15:00
Шок у Фиренци! Оде Виола на добош!
Није сензационализам, нити је у питању кулоарска прича. Како прености Раи, власник Фиорентине, италијански бизнисмен Дијего дела Вале одлучио је да прода клуб.

Као главни разлог, истиче се незадовољство једног броја навијача начином на који је клуб организован вођен.

”Пошто постоји задовољство код одређеног броја навијача, одлучио сам да се склоним у страну и свако ко жели да купи клуб и поседује финансијска средства, може да дође са понудом. А када постане власник клуба, може да га води на начин који сматра исправним. Нека се сада покажу они који воле клуб, а мисле да би могао да буде вођен на другачији начин”, наводи се у Дела Валеовом саопштењу.

У последњих неколико утакмица прошле сезоне на трибинама су се појављивали транспаренти против породице Дела Вале која у свом власништву има 98 одсто акција Фиорентина. Од тога Дијего има 97, а његов брат Андреа један посто.

Навијачима у Фиренци се претходних недеља није допало ни то што је клуб спреман да прода неколико најбољих играча попут Бернардескија, Борхе Валера и Николе Калинића.

“Чекамо конкретне понуде. Наравно, само од оних који заиста воле Фиорентину. То мора да буде неко ко може да води велики клуб као што је овај и ко има спреман озбиљан пројекат”, додаје се у саопштењу актуелних власника клуба.

Прошле сезоне Фиорентина је освојила тек осмо место у италијанској Серији А и остала је без пласмана у Европу после пет година.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар