Šok u Firenci! Ode Viola na doboš!

Dijego dela Vale koji je 2002. godine postao vlasnik Ljubičastih iznerviran kritikama navijača, odlučio da proda klub.

Fudbal 28.06.2017 | 15:00
Šok u Firenci! Ode Viola na doboš!
Nije senzacionalizam, niti je u pitanju kuloarska priča. Kako prenosti Rai, vlasnik Fiorentine, italijanski biznismen Dijego dela Vale odlučio je da proda klub.

Kao glavni razlog, ističe se nezadovoljstvo jednog broja navijača načinom na koji je klub organizovan vođen.

”Pošto postoji zadovoljstvo kod određenog broja navijača, odlučio sam da se sklonim u stranu i svako ko želi da kupi klub i poseduje finansijska sredstva, može da dođe sa ponudom. A kada postane vlasnik kluba, može da ga vodi na način koji smatra ispravnim. Neka se sada pokažu oni koji vole klub, a misle da bi mogao da bude vođen na drugačiji način”, navodi se u Dela Valeovom saopštenju.

U poslednjih nekoliko utakmica prošle sezone na tribinama su se pojavljivali transparenti protiv porodice Dela Vale koja u svom vlasništvu ima 98 odsto akcija Fiorentina. Od toga Dijego ima 97, a njegov brat Andrea jedan posto.

Navijačima u Firenci se prethodnih nedelja nije dopalo ni to što je klub spreman da proda nekoliko najboljih igrača poput Bernardeskija, Borhe Valera i Nikole Kalinića.

“Čekamo konkretne ponude. Naravno, samo od onih koji zaista vole Fiorentinu. To mora da bude neko ko može da vodi veliki klub kao što je ovaj i ko ima spreman ozbiljan projekat”, dodaje se u saopštenju aktuelnih vlasnika kluba.

Prošle sezone Fiorentina je osvojila tek osmo mesto u italijanskoj Seriji A i ostala je bez plasmana u Evropu posle pet godina.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar