Црвени хоће Предрага Рајковића!

Цена је 3. 000. 000 евра! Тренер је спона.

Фудбал 28.06.2017 | 14:00
Црвени хоће Предрага Рајковића!
Стандард не може без Срба! Нови кандидат да обуче дрес посрнулог великана из Лијежа је наш голман Предраг Рајковић. Репрезентативац Србије се налази на листи жеља новог Стандардовог тренера Рикарда Са Пинта, пишу белгијски медији.

Међутим, ту жељу неће бити лако остварити јер Макаби из Тел Авива тражи 3.000.000 евра на име обештећења за младог голмана којег је Црвеној звезди пре две године платио 2.000.000 европских новчаница. Уколико Црвени пристану да плате тражено обештећење, Рајковић би био једно од најскупљих појачања у историји клуба. Најскупљи фудбалери у историји Стандарда су Виктор Рамос и Меме Чите који су плаћени по 3.000.000 евра. Најскупљи голмани у историји белгијског фудбала су хрватски чувари мреже Ловре Калинић и Ведран Руње који су коштали по 3.000.000 евра.

Долазак Са Пинта је само једна у низу очекиваних промена у Стандарду после разочаравајуће сезоне у којој је славни клуб остао без пласмана у плеј-офу. Португалац је већ најавио чистку у екипи која ће захватити и Филипа Младеновића, а довођење голмана је само једно од планираних појачања. Стандард је овог лета напустио голман Гијом Иберкоји се преселио у Бриж, па Са Пинто на располагању има 38-годишњег ветерана Жилеа и 20-годишњег Сена Витса који нема пуно искуства. Зато жели Рајковића као стално решење међу стативама.

Португалски стручњак и Рајковић се нису „поклопили“ у Црвеној звезди јер је Са Пинтонапустио Маракану пре Рајковићевог доласка у лето 2013. године. Међутим, очигледно да је упознат са Рајковићевим квалитетима и да је пратио његов развој. Друга опција је Брондбијев голман Фредерик Ронов који кошта око 1.500.000 евра.

Рајковић је претходне две сезоне бранио за најпопуларнији израелски клуб Макаби из Тел Авива са којима је оба пута завршио на другом месту иза Хапоел Бер Шеве.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар